Košarka

OTIŠAO OD JOKIĆA, PA POČEO DA PROZIVA: Evo koliko je ljut što su ga Nagetsi sklonili - jednog igrača posebno "pecnuo"!

Autor Mladen Šolak

Dojučerašnji igrač Denver Nagetsa Bouns Hajland prešao je u Los Anđeles Kliperse i to nije oprostio Denveru.

Izvor: Twitter/joeylinn_

Američki plejmejker Bouns Hajland (22 godine, 188 centimetara) napustio je prošle nedelje Denver i prešao u Los Anđeles Kliperse. U sklopu šireg trejda u Nagetse je stigao rezervni centar Los Anđeles Lejkersa Tomas Brajant, a Hajland je očigledno ljut na svoj prethodni tim.

Na promociji u Los Anđeles Klipersima, on nije propustio priliku da "pecne" plejmejkera Denvera Džamala Mareja, drugog najboljeg igrača tima sa kojim je delio minutažu. Na pitanje novinara za to da je nekad igrao sa Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem, a sada ga čekaju Kavai Lenard i Pol Džordž, Hajland je "zaboravio" da pomene ime pleja Denvera.

"Bilo je sjajno iskustvo igrati za Jokerom. Ovde imamo dvojicu igrača koji su fenomenalni talenati, a tamo je takođe jedan igrač sa fenomenalnim talentom", rekao je Hajlend i očigledno "bocnuo" plejmejkera koji ima ogromne probleme sa povredom i trenutno je takođe na pauzi, nakon što je propustio čitavu prošlu sezonu zbog kidanja ligamenta.

Bouns Hajland rođen je u septembru 2000. godine i stigao je u Denver 2021, kao 26. "pik" NBA drafta. Prošle sezone bio je član druge najbolje petorke rukija i tokom boravka u Koloradu stekao je čvrste veze sa navijačima, koji su ga zavoleli kao i on njih. Međutim, generalni menadžer Nagetsa Kalvin But očigledno mu nije dovoljno verovao i već je smislio drugu opciju za poziciju rezervnog plejmejkera.

Za to vreme, Hajland ne krije koliko je ljut: "Osetio sam da nikad nisam dobio šansu da pokažem svoje plejmejkerske sposobnosti, niti da budem u stanju da igram mnogo u ulozi organizatora igre. Tako bih pokazao da sam više od strelca. Ja sam zapravo plejmejker. I tu mogu da doprinesem na visokom nivou", rekao je Hajland na promociji u novom timu.

Denver će do Ol-stara igrati još dve utakmice, uključujući i gostovanje Majamiju u noći između ponedeljka i utorka, a posle 19. februara i Ol-stara prvi meč Nagetsa biće upravo protiv Klipersa. Biće to i prilika da se Hajlend i Marej sretnu na terenu.