Bsplatna vožnja

RINGIŠPIL - OVAKO JE JOKIĆ ŠETAO SUPERSTARA MAJAMIJA: Odigrao bez greške, vrteo defanzivnog specijalca kako je hteo!

Autor Nikola Lalović

Dominacija Nikole Jokića u NBA se nastavlja iz večeri u veče i defanzivci jednostavno ne znaju šta da mu rade.

Izvor: Profimedia

Nikoli Jokiću niko ništa ne može u NBA, pa ni najbolji defanzivci lige. U duelu sa Majamijem opet je srpski centar imao dabl-dabl, a Bam Adebajo nije imao nikakav način da ga sačuva. 

"Ne znam kako to uopšte da opišem. Igra vrlo sporo, u svom ritmu, moram mu priznati da je vrlo strpljiv. Najvažnije je da mu se ne ostavi prostor, ali to je i najteže jer je tako snalažljiv i zna da dodaje", rekao je Adebajo nakon utakmice.

Centar koji ima fantastične atletske sposobnosti i koji je tri puta biran u najbolje defanzivne petorke NBA lige, jednostavno nije imao nikakav način da zaustavi dvostrukog MVP-a, Ne samo da je Jokić ubacio 27 poena uz 12 skokova i 8 asistencija, već je u situacijama 1 na 1 sa Adebajom bio nepogrešiv. 

Imao je pet takvih situacija i svaki put je postizao poene i to bez promašaja iz igre! Šutirao je na kraju 12/14 iz igre i 3/3 sa linije penala, a uz to za ceo meč nije izgubio nijednu loptu. Ovakve partije koje pruža iz dana u dan govore da je i dalje favoit za osvajanje treće uzastopne MVP titule.