NEVEROVATNO!

BOBANU POKLONILI 800.000 DOLARA, A 84 MILIONA BACILI: Najluđa NBA franšiza ne zna šta radi - plaćaju i tuđe igrače!

Autor Nikola Savić

Ekipi iz zapadne konferencije ne ide baš najbolje ove sezone na takmičarskom planu, a po svemu sudeći ne ide im ni na poslovnoj strani košarke.

Izvor: Profimedia

Hjuston Roketsi imaju tešku sezonu do sada, plej-of nije ni blizu, a mnogi im ne predviđaju ni dobar nastavak sezone. Ekipa našeg Bobana Marjanovića - koji je počašćen sa 800.000 dolara - je trenutno poslednjeplasirana ekipa Zapadne konferencije sa skorom od 13 pobeda i 44 poraza. Uz loše sportske rezultate dolaze i loše poslovanje što nam govori podatak da su potrošili ukupno 84 miliona dolara na igrače koji nisu ni u rosteru za ovu sezonu.

Neslavnu listu igrača koji koštaju, a ne pomažu timu, predvodi nekadašnji 1. pik sa NBA drafta 2010.godine Džon Vol sa velikih 47,5 miliona američkih novčanica, za njim slede Derik Fejvors i Deni Grin sa po 10 miliona dolara, Džastin Holidej sa 6 miliona, Mauris Harkles sa 4,5 miliona, Taj Džerom sa 4 miliona i Teo Maledon sa "skromnih" 2 miliona.

NBA zvezda Džon Vol je nakon trejda iz Hjustona završio u Los Anđeles Klipersima gde će želeti da stvori kontinuitet dobrih igara u ekipi koja pretenduje na NBA prsten zajedno sa Kavajem Lenardom i Polom Džordžom kao udarnim iglama ekipe. Fejvors karijeru nastavlja u Oklahoma Siti Tanderima, gde je igrač od zadatka u ekipi koja još uvek ima realne šanse za plej-of, a Grin je nakon trejda završio u ekipi Klivlend Kavalirsa gde će svojim iskustvom pokušati da pomogne borbi za plej-of istoka.

Holidej će sezonu nastaviti u Dalas Maveriksima, ekipi Luke Dončića i od skoro Kajrija Irvinga, koji su od njegovog dolaska upisali dve pobede i dva poraza, Harkles je trenutno van forme zbog čestih povreda, tako da je njegova budućnost u Roketsima takođe neizvesna.

Što se tiče Džeroma, svoj put ka NBA prstenu traži u ekipi Golden Stejt Voriorsa, gde ima 7,2 poena u proseku i solidnih 17,2 minuta na parketu, dok Maledon ove sezone beleži 5,6 poena za 16,1 minut po utakmici.

Hjuston će ove finansijske probleme bez sumnje lako sanirati, jer novca u NBA uvek ima, ali rezultatska kriza ukazuje na neplansko dovođenje i trejdovanje igrača iz ekipe u ekipu. Možda bi popularne "Rakete" trebalo da počnu sa pripremama za sledeću sezonu jer je ova po svemu sudeći za njih završena.