Izduvali

PO MNOGIMA SE ODMAH ZNA KO ĆE DA POBEDI! Borac mučio Zvezdu 20 minuta, a Mijatović poručio: Nismo smeli da rizikujemo!

Autor Nikola Lalović

Borac je došao oslabljen na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, odigrao fantastično poluvreme, ali za više nije imao snage.

Izvor: MN Press

Borac iz Čačka je maestralno odigrao 20 minuta četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća, a za više nije imao snage. Ekipa koja je bila oslabljena i u meču sa Cibonom u ABA ligi još uvek nije uspela da oporavi sve svoje igrače i sada je sa 10 košarkaša zaigrala ovaj meč. 

Dejan Mijatović, trener Čačana, čestitao je rivalu na pobedi, ali je bio zadovoljan otporom njegovog tima protiv jačeg i pre svega kompletnijeg rivala. 

"Čestitao bih Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi. Mi smo došli ovde da pokušamo da pariramo Zvezdi i da pokušamo da odigramo utakmicu što duže u koncentraciji i kvalitetu. Zbog bolesti smo bili bez Save Lešića, Nemanje Todorovića, Uroša Čarapića i Petrovića. Nismo smeli da rizikujemo, doputovali sa 10 igrača. Držali smo i prednost kontinuitet, držali skok i ta kraća klupa je presudila jer je Crvena zvezda atletski moćan tim, tako selektiran da lomi protivnike. U trećoj četvrtini smo pali, ali ono što je bitno je da  produžujemo kvalitete igre u odnosu na ove ekipe u odnosu na onoi što nam je potrebno u ABA ligi. Da to ne bude odmah predaja iako se po mnogima zna ko će da pobedi već da pokažemo sportski motiv. To će sada biti finale pre finala, Crvena zvezda - Partizan", istakao je Mijatović. 

Iskusni plejmejker Marko Radonjić takođe se osvrnuo na kadrovske probleme svog tima. 

"Mi smo došli ovde oslabljeni bez nekoliko bolesnih igrača, Stigli smo da probamo da pružimo veći otpor, da odigramo dobro poluvreme. Njima bih poželeo sreću, a mi se okrećemo obavezama u ABA ligi i pokušaćemo da izborimo opstanak", rekao je on.