Košarka

FOTO: IVANOVIĆ ZAGRLIO LAZIĆA POSLE OVIH REČI - Pitali ga za isključenje trenera Zvezde, a odgovor se svideo Dušku!

Autori Mladen Šolak Nikola Lalović

Duško Ivanović zagrlio je Branka Lazića pred novinarima. "Moji igrač znaju da analiziraju"

Izvor: TV Arena sport Premium/Screenshot

Crvena zvezda ostvarila je pobedu protiv Partizana u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, nakon što se vratila iz minusa od 18 poena razlike (26:44) sa kraja druge četvrtine. Posle utakmice i plasmana u finale u kojem će crveno-beli igrati protiv Mege u subotu od 21, kapiten Zvezde Branko Lazić uputio je čestitke timu.

"Čestitam ekipi na velikoj pobedi iako nismo ušli kako je trebalo. Uspeli smo da iznesemo sav pritisak i sve što se dešavalo na terenu i oko terena i to samo daje još više na ovoj pobedi. Hvala navijačima, koji su nas podržavali celog meča i bez njih ne bismo uspeli ovo da rešimo. Nadam se da će nas podržati i sutra u još jednoj brobi za trofej. Još jednom, čestitke celoj ekipi i klubu na pobedi", rekao je Lazić na konferenciji za novinare.

Na pitanje koliko je isključenje Duška Ivanovića motivisalo i ujedinilo tim, Lazić se nasmejao i rekao: "Pitajte trenera, možda je to bio deo taktike". Na to ga je Ivanović zagrlio, a Lazić nastavio ozbiljnije: "Šalim se, očigledno je imalo efekta, ali misim da bismo i bez toga uspeli da napravimo rezultat koji smo napraivli večeras".

Ivanović je potom govorio koncizno kao i uvek. "Imam igrače koji odlično analiziraju. Ovo je druga utakmica, došli smo da osvojimo Kup, a sutra će biti treća i sa tim mentalitetom treba da igramo i u finalu", izjavio je crnogorski stručnjak na početku obraćanja.

Na pitanje čime je bio nezadovoljan na "minus 10" na poluvremenu, Ivanović je odgovorio da je bio prezadovoljan rezultatom, s obzirom na jako lošu igru crveno-belih u prvih 20 minuta. "I pored loše igre na poluvremenu smo imali izvanredan rezultat po meni. Jedino nam je falila agresivnost koje nismo imali. Kad sam došao prvi dan u Zvezdu i održao trening, rekao sam da su ovi momci čvrsti, tvrdi, borci i to se pokazalo. Na početku nismo imali agresivnost, ali posle se to pokazalo i odigrali smo kako treba da igramo".

Upitan za nastup Fakunda Kampaca, Ivanović je rekao da od njega očekuje da igra još bolje. Takođe, ocenio je da je Argentinac bio prenervozan na startu. "Kampaco je igrač koji je igrao na visokom nivou i koji je pokazao svoj kvalitet u španskom prvenstvu, u Evroligi, u NBA i pored toga što je imao ovakav indeks, on može puno bolje da igra. To treba da bude njegov cilj. Igrao je dobro, ali igraće puno bolje. Večeras je, naroičito u drugom poluvremenu, vodio ekipu onako kako treba da igra. Mislim da je bio previše uzbuđen, nije igrao protiv tako jakog protivnika kakvog smo imali večeras. Njegov početak utakmice bio je užurban i nije razmišljao. U drugom je odigrao kako može, iako još nije na nivou na kojem će biti", poručio je Ivanović.