OGLASIO SE ZAMENIK KAPITENA

MI SMO SAMI SEBE POBEDILI! Danilo Anđušić posle poraza Partizana u derbiju: Borili smo se, ali NEDOVOLJNO izgleda...

Autor Milutin Vujičić

Danilo Anđušić nije zadovoljan igrom Partizana u drugom poluvremenu protiv Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Partizan je vodio i 18 poena razlike u "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde u Nišu, međutim tim Duška Ivanovića, inače isključenog u 12. minutu utakmice, plasirao se u finale. Zvezda je slavila 83:75 posle velikog preokreta u nastavku meča, a zamenik kapitena crno-belih Danilo Anđušić, koji je u jednom trenutku molio i publiku da se umiri kako meč ne bi bio prekinut, poručio je da su crno-beli "sami sebe pobedili".

"Mislim da smo sami sebe pobedili večeras. U prvom poluvremenu otvorili smo utakmicu sjajno i na pravi način, pre svega odbrambeno i onako kako želimo da igramo od prvog minuta. Zbog toga samo imali tu veliku prednost u prvih 15 minta. To se kasnije totalno promenilo. Mnogo smo dozvolili lakih poena Zvezdi, pre svega u trećoj četvrtini", rekao je Anđušić nezadovoljan brojnim stvarima u igri svog tima: "Dok smo bili u bonusu pravili smo neke faulove, gde su oni iz bacanja postizali lake poene, otvarali smo njihove šutere, što su oni iskorsiti i preokrenuli u svoju korist".

Ovo je bio treći ovosezonski poraz Partizana u duelima sa "večitim" rivalom, dobili su jedan u Evroligi, dok su dva puta poraženi u ABA ligi.

"Boriili smo se, ali nedovoljno izgleda. Sezona je duga, trofej manje, naravno da nam je svima teško i da nije sve jedno. Sutra je novi dan, moramo da se okrenemo ka ovim takmičenjima koja su ostala i da nastavimo sa našom igrom koju smo prikazivali poslednjih mesec i po dana", kazao je iskusni bek Partizana.

Partizanu sada slede obaveze u Evroligi gde ih 23. februara očekuje duel sa Fenerbahčeom u Beogradskoj areni, gde bi ih pobeda "pogurala" ka plej-ofu.