EVO ŠTA SE DESILO

PARTIZAN ULOŽIO PRIGOVOR NA MEČ SA ZVEZDOM! Pojavio se dokument, žalba rešena po HITNOM postupku

Autor Milutin Vujičić

Partizan se žalio posle utakmice sa Crvenom zvezdom u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: MN Press

Partizan je podneo prigovor na utakmicu protiv Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, vidi se iz saopštenja o meču na sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS). Crvena zvezda je slavila posle preokreta 83:75, u meču koji je potrajao dva i po sata i koji je bio prekidan zbog ubačenih predmeta, vređanja i na kraju povlačenja sudija, a crno-beli očigledno nisu bili zadovoljni i podneli su prigovor potpisom kapitena u zapisniku utakmice.

U odeljku "odluke komesara" navodi se da je Partizan podneo prigovor u pisanom obliku delegatu utakmice u propisanom roku, i uplatio taksu na račun KSS, a potom je delegatski izveštaj dostavljen Komesaru po hitnom postupku.

Nakon dostavljenih izjava službenih lica delegata i sudija (Krneta, Nikolić, Obrknežević i Ćalić), odlučeno je da se prigovor Partizana odbije i da se utakmica registruje postignutim rezultatom. Takođe, navodi se da je odluka Komesara o registraciji utakmice sada konačna.

"Na osnovu čl. 65 Propozicija, protiv konačne odluke Komesara kojom se prigovor odbija i utakmica registruje postignutim rezultatom može se podneti tužba za utvrđivanje ništavnosti odluke, u skladu sa Zakonom o sportu i Statutom KSS, i to samo zbog povrede materijalnog prava", naznačeno je na kraju saopštenja koji je dan posle utakmice potpisao komesar Kup takmičenja KSS Bojan Popović.

Pogledajte i kako izgleda dokument sa sajta KSS, a podsećamo da se finale Kupa Radivoja Koraća između Mege i Crvene zvezde igra večeras od 21 čas.

Izvor: KSS/Screenshot