Košarka

NEMANJA NEDOVIĆ JE OVO ČEKAO 10 GODINA: "Zvezdin dres je meni TEŽI nego ostalima"

Autori Mladen Šolak Nikola Lalović

Pre 10 i više godina nije uspeo da se raduje sa Zvezdom i zato mu je osvajanje Kupa Radivoja Koraća posebno važno. Evo šta je rekao posle trijumfa.

Izvor: MN Press

Nemanja Nedović osvojio je prvi trofej sa Crvenom zvezdom pobedom na Kupu Radivoja Koraća. Srpski as ponikao je na Malom Kalemegdanu, napustio ga 2012. posle sedam godina, tokom kojih nije uspeo da podigne pehar, a prošlog leta se vratio kao zvezda ekipe i jedan od lidera. I iskoristio je prvu šansu da u biografiju upiše trofej sa crveno-belima. "Prvi trofej, poseban je za mene. Baš sam imao želju da ga osvojim. Došao sam sa tom namerom, koncentrisan na to i baš mi je drago što smo uspeli da odigramo sve tri utakmice kako treba i da osvojimo Kup Radivoja Koraća", rekao je Nedović novinarima posle utakmice.

To što pre deceniju i više nije bio uspešan sa Zvezdom dalo mu je dodatni motiv. "Znači mi ovo, jer u prvom mandatu nisam uspeo da osvojim nijedan trofej. Ovaj trofej i ovaj dres osećam teže nego ostali i osećam poseban pritisak i posebnu odgovornost jer sam se vratio posle 10 godina. Sigurno da mi puno znači", rekao je on.

Kako je bilo posle borbenog i iscrpljujućeg derbija spremiti se za finale? Lako, jer je sve lakše posle pobede. "Nije nam bilo teško, sa tom pobedom dobili smo novu energiju atmosfera je bila sjajna posle utakmice i celog dana danas. Dobra smo družina i drago mi je što smo zajedno osvojili prvi trofej u sezoni. Sad idemo dalje".

Nedović je naglasio da bi trijumf u Čairu mogao da bude jako bitan za nastavak takmičarske godine crveno-belih. "Razmišljao sam o tome i shvatio da ovaj period može da bude prekretnica. Jako je bilo bitno da ga osvojimo, jer počinje jako bitan period u Evroligi, u ABA ligi, treba 'overiti' prvo mesto u ABA ligi. Drago mi je što je došao u ovoj fazi sezone. Nema stajanja". Poslušajte Nedovićevu izjavu posle meča: