Košarka

TO JE MOJ SIN, OSVOJIO JE TROFEJ SA ZVEZDOM: Poznati glumac se oglasio - Marko, ti si očev ponos (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Ponosni otac španskog trenera pohvalio se uspehom svog sina u Srbiji

Izvor: Twitter/LluisMarco1

Španski trener Karles Marko (48), prvi pomoćnik trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića, osvojio je minulog vikenda Kup Radivoja Koraća u Nišu, a njegov otac time se pohvalio na društvenim mrežama. Ljuis Marko (73), španski glumac podelio je sa više od 8.500 svojih pratilaca fotografiju na kojoj se vidi kako Karles slavi u društvu Luke Mitrovića. "Moj sin Karles Marko, šampion Kupa Koraća u Srbiji. Očev ponos", napisao je glumac.

Karles Marko vodio je u Nišu derbi protiv Crvene zvezde nakon što je Duško Ivanović isključen u drugoj četvrtini tog meča, pa će osvajanje "Žućkove levice" sigurno dugo pamtiti. On je bio veoma uspešni plejmejker, sa reprezentacijom Španije bio je vicešampion Eurobasketa 2003, a nastupao je za Valjadolid, Betis, Manresu, Saragosu, Burgos... Trenerskim poslom bavi se od 2011, a samostalno je vodio Ovijedo, Palensiju i Đironu. U Zvezdu je došao zajedno sa Duškom Ivanovićem.

Zanimljivo za njega je i to da je 2002. bio reprezentativac u Indijanapolisu, gde je naša reprezentacija osvojila poslednje zlato na velikim takmičenjima. Zajedno sa slavnim saigračima Pau Gasolom, Huan Karlos Navarom, Felipeom Rejesom, Alfonsom Rejesom, Horheom Garbahosom, Hoseom Kalderonom i ostalima u grupnoj fazi je slavio trijumf "furije" protiv "plavih", ali na kraju turnira ipak se radovao naš tim, dok je Španija bila peta. Malo više od dve decenije kasnije, on je u Srbiji osvojio trenersku medalju nacionalnog kupa. "To je takmičenje slučno Kupu kralja u Španiji", objasnio je njegov otac svojim pratiocima.