Košarka

"VRATI SE U ZVEZDU, GUDURA!" Niko nije gledao Zvezdin meč, cela hala ustala da pozdravi ljubimca Delija! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

As Fenerbahčea bio glavna zvezda utakmice crveno-belih i Albe. Ovako su ga navijači pozivali da se vrati.

Izvor: MN Press

Poznati srpski košarkaš Marko Gudurić došao je u petak na utakmicu Crvena zvezda - Alba i izazvao delirijum u "Pioniru". Iako je meč bio u toku, niko nije gledao parket kad je u dvoranu ušao bivši košarkaš crveno-belih, a sada as Fenerbahčea. Dan nakon što je bio heroj svog tima u pobedi protiv Partizana u Štark areni, Gudurić je dobio ovacije publike i pozive da se vrati. Dvoranom se orilo "Vrati se u Zvezdu, Gudura", dok je on sedao sa svojim bratom na mesta kraj terena.

Gudurić je ponikao u Zvezdi, 2015. je zaigrao za crveno-bele u Evroligi i odmah postao heroj i ljubimac navijača, jer je bio "iks faktor" u čuvenoj pobedi protiv Bajerna, u meču "biti ili ne biti" za plasman u Top 16 fazu.

Tokom dve sezone u Zvezdinom dresu Gudurić je stekao velike simpatije navijača, koji mu nisu zaboravili odlične igre, trofeje i neke nezaboravne šuteve, poput onog protiv Partizana o tablu, za pobedu u derbiju.
Srpski reprezentativac napustio je Mali Kalemegdan 2017. kada je prešao u Fenerbahče na poziv Željka Obradovića, u sezoni 2019/20 bio je član Memfis Grizlisa u NBA ligi, a od 2020. ponovo igra za Fenerbahče. Da li će se navijačima Zvezde ostvariti želja da se vrati? Pročitajte šta je rekao o povratku među crveno-bele u četvrtak. Ovako je dočekan u petak u "Pioniru":