Košarka

FMP DOVEO AMERIKANCA IZ KLS-A: Iz Njujorka stigao u Valjevo zbog Dončića i Jokića, a sad ide u Železnik!

Autor Nikola Lalović

U intervjuu za MONDO Čarls Mening je pričao da je u Srbiju došao zbog Dončića i Jokića, a sada je uspeo pre kraja prve profesionalne sezone da stigne i do ABA lige.

Izvor: MN Press

Iz Njujorka je stigao u Valjevo kako bi napravio košarkašku karijeru i za sada mu dobro ide! 23-godišnji Amerikanac Čarls Mening prešao je iz redova Metalca u FMP gde će završiti svoju prvu profesionalnu sezonu. 

Mening je koledž karijeru proveo na prestižnom LSU, a u Metalcu je u KLS-u prosečno beležio 12,4 poena, 3,8 skokova i 3,8 asistencija po utakmici. NA nedavno završenom finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća odigrao je odličnu partiju upravo protiv "pantera" gde je primećen i sada se pridružuje  timu iz Železnika. 

"Definitivno je bilo uzbudljivo, FMP je jako dobar tim. Jako su fizički dominantni, jako 'veliki', igraju sa mnogo kontakta... Mnogo su iskusniji, stariji, igraju pametnije, vidi se da su navikli da igraju na visokom nivou i to je za mene bilo jako uzbudljivo. Kao dan i noć! Velika je razlika između nivoa igre i jačine kontakta ovde i u KLS-u, ligi odakle ja dolazim. FMP igra presing po celom terenu, jako agresivno na svakoj poziciji, od plejmejkera do visokih igrača i morao sam da naučim da koristim svoju brzinu, a ne samo da ih kontaktom uguram dole, jer nisam toliko viši od njih", pričao je Mening za MONDO posle nedavnog meča sa FMP-om. 

Mening će stići u redove "pantera" kao zamena za Ostina Tilmana koji je proveo jedva mesec dana u klubu i nije zadovoljio.