Košarka

REBRAČIN SIN IGRA SJAJNO U AMERICI: Jedan je od najstarijih u ligi, evo kako hoće da ga zapamte u SAD!

Autor Mladen Šolak

Sin slavnog srpskog košarkaša u odličnoj formi u dresu Ajove.

Izvor: Profimedia

Filip Rebrača, sin slavnog srpskog košarkaša Željka Rebrače, u martu će napuniti 26 godina i još igra na koledžu - i to veoma uspešno. On trenutno nastupa za univerzitet Ajova i u meču protiv Mičigen stejta učestvovao je u pobedi svog tima (112:106) sa 18 poena. Sin jednog od najboljih centara u istoriji naše košarke visok je 205 centimetara, igra na poziciji krila i igra koledž košarku od 2018, kada je počeo da nosi dres Severne Dakote, dok je u Ajova Houkise prešao 2021. U subotnjem meču pogodio je prvih pet šuteva i potvrdio da igra u sjajnoj formi.

S obzirom na to da je u toku njegovog školovanja u Americi ceo svet zadesila korona i da su koledž igrači zbog toga dobili dodatnu godinu, naslednik legendarnog centra trenutno je jedan od najstarijih u ligi. Rebrača igra svoju petu takmičarsku godinu koledž košarke. U dresu Ajove prosečno postiže po 13,8 poena uz 7,8 skokova po utakmici, a njegov tim u završnici ligaškog dela sezone ima skor 18-11.

Dok se sezona bliži kraju, u Americi su Filipa pitali da je postigao sve što je želeo i da li je napredovao koliko je zamislio. "Da, ali uvek imate osećaj da ste mogli više kada se osvrnete. Sigurno je da ne žalim ni za čim. Još nije gotovo sve, ali hoću da budem upamćen kao šampion 'Big 10' konferencije od prošle sezone i kao neko ko uvek daje sve za ovaj tim, za ovaj univerzitet i za svoje saigrače", rekao je on ove zime američkim novinarima.

Zanimljivo je da je Rebrača Somborac kao i Nikola Jokić i naravno da poznaje najboljeg košarkaša sveta. "Kada se vratim u Srbiju na leto, ponekad se vidimo, pozdravimo se, uvek pričamo, a kad smo bili mlađi trenirali smo leti zajedno. Takav igrač se jednom rađa", rekao je Rebrača junior u jednom intervjuu o "Jokeru".

Izvor: Profimedia

Naravno, i u Americi je i dalje pre svega prepoznat kao sin slavnog košarkaša, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio svetsko i evropsko zlato, kao i olimpijsko srebro u Atlanti 1996, a u NBA ligi proveo je šest godina, noseći dres Detroita, Klipersa i Atlante.