Neočekivano!

JOKIĆA GREBALI GRIZLIJI, A DENVER SE RASPAO U DERBIJU: Drama na vrhu Zapada - ko će biti PRVI pred plej-of? (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš nije odigrao meč na svom nivou, a i minutaža mu je bila redukovana jer je Memfis rutinski išao ka pobedi.

Izvor: Profimedia

Pravi derbi Zapadne konferencije NBA lige odigrali su u toku noći košarkaši Memfisa i Denvera (112:94), a Nikola Jokić nije bio na prepoznatljivom nivou! Grizliji su "ujedali" najboljeg igrača meča i ostavili mu ružnu uspomenu na nadlaktici, pošto je srpski košarkaš u jednom trenutku morao da napusti igru kako bi mu lekarski tim sanirao ogrebotinu.

Zbog toga, ali i rezultata koji je bio na snazi, Majk Meloun je procenio da Jokić ne treba da ima veliku minutažu u ovom meču. Memfis je već na poluvremenu imao ubedljivih 66:42, a njihova prednost išla je čak i do 30 poena razlike! U takvim okolnostima nije uspeo da se snađe dvostruki uzastopni MVP ligaškog dela NBA lige, pa je Jokić ovaj meč završio sa 15 poena, 13 skokova i samo tri asistencije. Ovako je izgledala njegova povreda:

Sa druge strane terena izuzetno su raspoloženi bili Dža Morant sa 23 poena i Tajs Džons sa 17 poena, pa je Memfis lako stigao do pobede koja bi na kraju ligaškog dela mogla da bude izuzetno važna. Kako sada stvari stoje, Denver i Memfis boriće se za mesto prvog nosioca u plej-ofu. Nagetsi trenutno imaju skor 42-19, dok je Memfis na učinku 36-23 i jasno je da još nije odustao od prve pozicije. Pogledajte detalje meča:

Memfis - Denver 112:94
Izvor: YouTube/GMFB

Rezultati NBA lige u noći između subote i nedelje:

  • Detroit - Toronto 91:95
  • Šarlot - Majami 108:103
  • Orlando - Indijana 108:121
  • Njujork - Nju Orleans 128:106
  • Memfis - Denver 112:94
  • Filadelfija - Boston 107:110
  • Juta - San Antonio 118:102