Hm...

OTKRIVENO ŠTA JE JOKIĆ GLEDAO NA TELEFONU, NISU KONJSKE TRKE! Veliko slavlje u Denveru - nećete pogoditi zašto! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Čak je i trener Majkl Meloun stisnuo pesnicu i proslavio sa Nikolom, iako je verovatno tek kasnije saznao o čemu je reč.

Izvor: Twitter/screenshot/nuggets

Nikola Jokić je postao hit na internetu sinoć, kada je zvaničan Tviter profil Denvera podelio snimak na kojem se vidi kako gleda telefon, a zatim se silno raduje nakon što su sa njega stigle dobre vesti. Amerikancima je delovalo da je reč o konjskim trkama, ali zapravo je Nikola pratio jedan košarkaški meč koji njima ne znači apsolutno ništa!

U pitanju je bila utakmica njegovog tima KK Džoker iz Sombora u okviru plej-ofa Druge muške lige Srbije. Protivnik je bio Borac iz Zemuna, a Somborci su uspeli da stignu do trijumfa na ovom susretu - 99:86! Posebno se istakao Dalibor Đapa, iskusni centar solidne inostrane karijere, koji je meč završio sa 20 postignutih poena. Upravo on bio je strelac koša koji je Nikola glasno proslavio, što se i čuje na snimku:

Đapa je bio najefikasniji pojedinac tima iz Sombora na ovom meču, a zapaženu rolu odigrao je i Nino Čelebić, bivši dečko Teodore Džehverović. Košarkaš koji je prethodnih godina bio veoma prisutan na estradi završio je susret sa 14 postignutih poena i tako dao doprinos veoma važnoj pobedi KK Džoker u borbi za ulazak u viši rang.

Koliko bi plasman u Prvu mušku ligu Srbije znao Somborcima pokazuje i Nikolina reakcija, jer je na drugom kraju sveta morao glasno da proslavi trijumf. Sve to dešavalo se nekoliko sati pre nego što je i sam morao na parket - u derbiju Zapadne konferencije protiv Memfisa, na meču koji je obeležen ogrebotinama po njegovim rukama, ubedljivim porazom Denvera i njegovoj nešto slabijoj partiji.