Košarka

KARMELO ČEKA SRBIJU NA MUNDOBASKETU! Entoni sa Skolom i Gasolom, fale još samo Pešićevi "orlovi"

Autor Nemanja Stanojčić

Karmelo Entoni postao je globalni ambasador FIBA za Mundobasket.

Izvor: Profimedia

Karmelo Entoni (38) postao je globalni ambasador FIBA Svetskog prvenstva. Takmičenje, na koje Srbija još čeka plasman, održaće se u tri zemlje, Filipinima, Japanu i Indoneziji (od 25. avgusta do 10. septembra). On se tako priključio Luisu Skoli i Pau Gasolu koji su takođe promoteri ovog događaja.

Čuveni američki košarkaš još nije otišao u penziju, čeka da vidi hoće li ga neki klub dovesti u NBA ligi, a za to vreme baviće se i promocijom Mundobasketa. "Ponosan sam što sam predstavljao Ameriku na najvećim događajima. Svetsko prvenstvo jedno je od najtežih takmičenja u reprezentativnoj košarci. potrebno je pronaći savršen balans ljudi, talenta, stvaranje dobre hemije. Radujem se što ću biti podrška svim igračima na takmičenju", rekao je Melo za sajt FIBA.

Karmelo je jedan od najboljih šutera u istoriji košarke, sa nacionalnim timom osvojio je tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Nadamo se da će uz Entonija na Mundobasketu biti i Srbija koja igra odlučujući meč protiv Velike Britanije u ponedeljak.