IDEMOOOOO!!!

SRBIJO, OVO JE POSLEDNJA ŠANSA ZA MUNDOBASKET! Pešićevi "orlovi" u meču ODLUKE - dve opcije i sve što treba da znate!

Autor Nemanja Stanojčić

Reprezentacija Srbije igra protiv Velike Britanije meč za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izvor: MNPress

Srbija ima još samo jednu šansu da prođe na Svetsko prvenstvo. Mora da pobedi Veliku Britaniju ako hoće da bude deo Mundobasketa (od 25. avgusta do 10. septembra). Mnoge reprezentacije već su obezbedile učešće, a "orlovi" hvataju poslednji voz. U Grčkoj je propuštena prva meč lopta i to protiv tima sačinjenog od nepoznatih igrača. Druga je ujedno i poslednja, treće nema.

Znaju dobro to svi i u srpskom timu, počevši od Svetislava Pešića. Selektor, u odnosu na meč u Atini, neće moći da računa na Nikolu Milutinova, Dejana Davidovca i Nemanju Dangubića. Ekipi se pridružuju Marko Gudurić, Ognjen Dobrić, Aleksa Avramović, Luka Mitrović, Uroš Trifunović i Filip Petrušev. Stefan Jović je pod upitnikom zbog udarca koji je dobio na prošlom meču, nadaju se svi da će iskusni plejmejker ipak moći da pomogne sunarodnicima.

Svesni su svi značaja ovog meča, jasno je da je pobeda jedina opcija. "Prvu priliku u Grčkoj nažalost nismo iskoristili, imamo novu šansu koju smo zaslužili. Britanci su rasterećeni, spremni da iskorste svaku šansu koja im se ukaže. Zbog uloga koji je na stolu potrebna je maksimalna koncentracija i pristup tokom svih 40 minuta. Nadamo se da će publika prepoznati podršku koja nam je potrebna i da će doći da pozdravi, ne samo onih 12 igrača koji budu u sastavu, nego i sve one koji su dali doprinos u ovim dugim kvalifikacijama", rekao je Pešić.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

KAD I GDE SE IGRA?

Izvor: MN Press

Meč se igra u Beogradu u dvorani "Aleksandar Nikolić" i počinje u 20 časova. Očekuje se da će halabiti ispunjena do poslednjeg mesta.

GDE JE PRENOS?

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prenos utakmice između Srbije i Velike Britanije je na kanalu NovaS. Kao što ste i navikli, tekstualni prenos biće na MONDU.

KO SUDI?

Manuel Maconi
Izvor: MN Press

Sudije za ovaj meč su Manuel Maconi (Italij), Fernando Kalatrava (Španija) i Benjamino Manuel Atard (Italija).

DVE OPCIJE - JEDNA SIGURNA!

Izvor: MN Press

Za večerašnji duel postoje dve opcije. Pobeda sigurno donosi plasman na Mundobasket. U slučaju poraza Srbija će morati da navija da Turska, koja je već ostala bez šansi za prolaz, pobedi Belgiju (ponedeljak, 20.30 časova). Nadamo se da do toga neće doći.

NA KOGA PEŠIĆ RAČUNA?

Izvor: MN Press

Na ovih 12 igrača Svetislav Pešić računa za meč u "Pioniru" - Marko Gudurić, Stefan Jović, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Filip Petrušev, Luka Mitrović, Dušan Ristić, Aleksa Radanov, Marko Jagodić-Kuridža i Marko Jeremić.