Op, op!

NEKAD BIO NAJVEĆA NADA AMERIKE - SAD MU JOKIĆ RADI ŠTA HOĆE: Doveli ga da čuva Nikolu, MVP ga blamirao na terenu! VIDEO

Autor Nikola Lalović

Teško je ovo bilo veče za Mejsona Plamlija i nada se američki centar da neće morati još mnogo puta da igra protiv Nikole Jokića.

Izvor: Profimedia

Nema leka za Nikolu Jokića, definitivno! Los Anđeles Klipersi su to osetili na svojoj koži i ne samo tako što su izgubili 134:124 u dramatičnom meču, već i tako što igrač koga su doveli da čuva Jokića ništa nije mogao dvostrukom MVP-u NBA lige. 

Poslednjeg dana prelaznog roka u NBA Redži Džekson je stigao u velikom trejdu u Denver Nagetse, nekadašnji reprezentativac SAD i bivši saigrač Nikole Jokića Mejson Plamli stigao je u Kliperse da pojača centarsku liniju. Ovaj iskusni 32-godišnji centar je ipak samo nemo gledao kako Nikola ubacuje 40 poena uz 17 skokova i 10 asistencija, a nemoć je bila vidljva.

Ispod koša je dvostruki MVP NBA lige bacao pasove bez gledanja, razigravao saigrače, a svojom centarskom tehnikom je izluđivao Amerikanca. Šetao ga je po reketu, Plamli je skakao na finte šuta i sve se završavalo lakim poenima za Jokića. Pogledajte:

Plamli je u ligu stigao 2013. godine, godinu dana pre Jokića. Posle četiri trofejne godine na Djuku i NCAA titule 2020. on je kao 22. pik izabran od Bruklina. Tu je proveo dve sezone, a nakon ruki godine dobio je mesto u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država koja je osvojila Svetsko prvenstvo 2014. Tu je upravo pala Srbija u finalu, ali kasnije u karijeri nije Plamli opravdao velika očekivanja. 

Bio je u Portlandu, potom tri sezone saigrač Jokiću u Nagetsima, a zatim kratko u Detroitu i Šarlotu. Sada je nova akvizicija Los Anđeles Klipersa i preti da preuzme mesto Ivici Zubcu u startnoj postavi, ali protiv Jokića će teško napraviti bilo kakvu razliku. Sada je Jokić imao 40 poena, 17 skokova i 10 aistencija, a Plamli 7 poena, 10 skokova i 1 dobar pas. Razlika je jasna.