STAO!

HOĆE DA BUDE MVP PRE JOKIĆA, A ONDA... Embida "pojela" odbrana, pogledajte šta su mu uradili! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Džoel Embid je morao bolje da odigra u završnici, ako već želi MVP priznanje koje pripada Nikoli Jokiću.

Izvor: Twitter/WillManso/BradyHawk305/Screenshot

Džoel Embid, najveći rival Nikole Jokića za ovogodišnje MVP priznanje, statistički gledano odigrao je solidnu utakmicu prethodne noći, međutim tek kada se pogleda snimak - vidi se i da je bio tragičar svog tima. Filadelfija je na domaćem terenu izgubila od Majamima 101:99, a Embid je upropastio dva napada u završnici koja su njegovom timu mogla da donesu pobedu.

Prvo je Embid nonšalantno krenuo u kontru i trebalo je da lagano položi u koš, kada mu se sa leđa prikrao niko drugi do Kodi Zeler, igrač koji nije naročito poznat po defanzivi, dok ga je potom i Bem Adebajo, verovatno defanzivac godine, zaustavio u igri "jedan na jedan" na tridesetak sekundi do kraja.

Na taj način je partija u kojoj je zabeležio 27 poena i 12 skokova "pala u vodu", pošto je Majami još jednom pokazao da je druga ekipa kada igraju utakmice na "krv i nož". Pre ovog meča vezali su četiri poraza, i tek su sedmi na Istoku, što će reći još nisu dosegnuli ni plej-of, ali niko ne bi smeo da ih otpiše kada ovako zaigraju odbranu, samo je potrebno još malo da se "zategnu".

Do pobede ih je uz "defanzivce" vodio i Džimi Batler sa 23 poena, 11 skokova i devet asistencija, odnosno uvek je posebno motiivisan kada igra protiv svog bivšeg kluba. Harden je imao još jedno slabo veče (šut pet od 14), dok Nikola Jović i dalje ne igra zbog povrede za Hite.

Pogledajte još jednom odbrane na Džoelu Embidu koje su donele pobedu Majamiju:

NBA REZULTATI

Šarlot - Detroit 117:106
Filadelfija - Majami 99:101
Njujork - Boston 109:94
Nju Orleans - Orlando 93:101