Košarka

TRENERU, SA TOBOM DO KRAJA! Aleksandar Džikić uzeo trofej, pa potpisao: Hajde Džile, hajde Hapoel!

Autor Mladen Šolak

Srpski trener produžio ugovor sa Hapoel Jerusalimom

Izvor: MN Press

Srpski trener Aleksandar Džikić ostaje u Hapoel Jerusalimu, jer je produžio ugovor na godinu dana neposredno nakon što je senzacionalno osvojio Kup Izraela. Pobedom protiv Makabi Tel Aviva u finalu, bivši šef struke Partizana i Budućnosti osvojio je prvi pehar u toj zemlji i u Hapoelu očigledno sa njim imaju velike planove - i u domaćem prvenstvu i u FIBA Ligi šampiona. U tom takmičenju Hapoel trenutno zauzima treće mesto na tabeli Grupe I druge faze, sa skorom 2-1, koji imaju i Strazbur i Dižon.

"Srpski trener koji je predvodio 'Crvene' do osvajanja Kupa ostaje u sezoni 2023/24, sa opcijom produženja za još jednu sezonu. Sa tobom do kraja, treneru!", objavio je klub na zvaničnom sajtu. Džikić je preuzeo Hapoel prošlog leta i već napravio veliki rezultat. Klub je izrazio posebnu zahvalnost njegovim agentima, Miodragu Mišku Ražnatoviću i Aviju Zilbermanu.

"Klub je ponudio da produžimo ugovor na još godinu dana, a ja sam pristao. To neće promeniti način rada", rekao je Džikić. Predsednik kluba Ejal Čomski je poručio: "Svim srcem verujemo u Džikića, a posebno u njegov način. Mirnoća kojom zrači celom timu, njegova dominacija i beskompronisni nivo profesionalizma, uz sposobnost da postane voljena i cenjena ličnost među igračima i navijačima... Sve to su elementi koji vezu sa Aleksandrom čine pobedničkom. A, tek smo na početku. Hajde Džile, hajde Hapoel!".