BUM!

OVAKO JE PARTIZAN DOBIO TRILER U SPLITU! Obradović NACRTAO akciju za najtežu pobedu u ABA ligi - genijalan potez (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Džejms Naneli je trojkom na sekund i po do kraja meča doneo pobedu Partizanu nad Splitom u jednom od najdramatičnijih mečeva ove sezone!

Izvor: Arena sport

Kakva utakmica u Splitu! Košarkaši Partizana su nakon blistavih partija u Evroligi odigrali mnogo lošije nego što se očekivalo u Splitu, a na kraju je heroj pobede bio Džejms NanelI! Šuter crno-belih je na sekund i po do kraja uspeo da pogodi šut za tri i da donese trijumf - 96:95! 

Nakon što je bilo nerešeno (93:93) plejmejker Dominik Mavra, koji je ceo meč mučio crno-bele, pogodio je šut iz prodora za 95:93 i ostavio crno-belima samo jedan napad do kraja meča, Željko Obradović je pozvao tajmaut, nacrtao akciju za Džejmsa Nanelija i nije pogrešio što je Amerikancu dao loptu u ruke.

Nacrtao je sjajnu akciju Željko Obradović za svog šutera, uradio je nešto što Splićani nisu očekviali. Zapravo je Naneli izveo loptu iz auta, dodao je do Egzuma koji je leđima bio okrenut ka košu. Ipak, Lesor je napravio blok, usledio je povratni pas australijskog košarkaša i trojka za pobedu! Saigrač su ga okružili, počeli su da slave, ali tu nije bio kraj. Domaćin je imao još 1,5 sekundi za poslednji napad, Mavra je šutirao za tri, nije pogodio.

Naneli je ujedno bio i najefikasniji u pobedničkom timu, dao je 18 poena (3/4 za tri), ali je interesantno da mu je to bio prvi i jedini koš u drugom poluvremenu. Pogledajte akciju za pobedu crno-belih: