SAIGRAČI PRIZNALI!

HIT SNIMAK IZ DENVERA - HOĆU DA BUDEM JOKIĆ, DA JAŠEM KONJE PO SOMBORU: Amerikanci žele da se menjaju sa Nikolom! VIDEO

Autor Nikola Savić

Nikola Jokić je ove sezone nezaustavljiv i prvi je u trci za MVP titulu i treću sezonu zaredom. Pored toga što je lider ekipe na terenu, pokazalo se i da je glavni u svlačionici Denvera.

Izvor: Twitter/nuggets/printscreen

Nikola Jokić predvodi Denver i ove sezone što dokazuju statistike koje popravlja iz meča u meč. Pored dobrih igara Jokić je i u svlačionici glavna figura pa zato ne čude izjave njegovih saigrača Erona Gordona i Brusa Brauna koje su dali u jednom intervju kao odgovor na pitanje sa kim od saigrača bi se zamenili svoj život. Braun je kao iz topa rekao sa kim bi on menjao svoj život: "Nikola Jokić! Daj mi sav njegov novac!" Gordon je ipak imao nešto drugačiji odgovor: "Džoker, čoveče. Mogao bih da se zamenim sa njim, samo da mogu da jašem konje ceo dan u Somboru".

Ovakav odgovor Gordona naišao je na veoma lepe komentare Denverovih navijača. Krilni centar koji fantastično sarađuje sa Nikolom Jokićem i koji je u tandemu sa njim postao ozbiljno napadačko oružje na NBA parketima izazvao je mnogo pažnje svojim izborom, pa se tvit već danima "vrti" po društvenim mrežama. Za sada ga je pregledalo oko 120 hiljada ljudi. Pogledajte ga i vi:

Ovo su izjavili nakon utakmice sa ekipom Memfisa na kojoj je naš as opet dominirao u svim segmentima igre, ostvarivši svoj 101. tripl-dabl u karijeri. Jokić je protiv "Grizlija" imao učinak od 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija, uz dobar procenat pogodaka iz igre (7/10). Nikolu je pratio Majkl Porter Junior sa 26 poena. Na drugoj strani terena najbolji učinak je imao kontroverzni Dža Morent sa postignutih 27 poena i 10 skokova. Prva zvezda Memfisa je suspendovan nakon pretnje pištoljem maloletnom licu, on je takođe svoj pištolj pokazao i na svom instagramu u jednom od snimaka.

Jokić ove sezone beleži 24 poena, 10 asistencija i 12 skokova u proseku, mnogi mu već sada pripisuju treću uzastopnu MVP titulu koja po Jokićevim rečima nema neki značaj ako ekipa nema korsit od toga. "Nagetsi" su trenutno prva ekipa zapadne konferencije (45 pobeda, 19 poraza) sa 7 pobeda više u odnosu na Memfis, koji im je prvi konkurent za najbolju poziciju pred plej-pf.