OTIŠAO!

ĐORĐEVIĆ I PEŠIĆ HTELI SU GA U REPREZENTACIJI, A SAŠA DOBIO OTKAZ U SRBIJI! Kraj posle ČETIRI meseca, klub se oglasio!

Autor Nikola Savić

Aleksandar Saša Stefanović više nije igrač Mege, neće završiti sezonu u srpskom timu.

Izvor: Twitter/screenshot/pacers

U našoj javnosti se prvi put za ime Aleksandra Saše Stefanovića (24) čulo kada su Saša Đorđević i Svetislav Pešić kao selektori lično išli u Ameriku da razgovaraju sa njim i pokušaju da ga nagovore da počne da brani boje srpske reprezentacije, što im je pošlo za rukom, a Stefanović se posle toga već duže vreme muči da nađe pravu formu i zadrži se u jednoj sredini duži vremenski period. Nije uspela ni epizoda u Megi koja je završena posle samo četiri meseca.

On je na početku svoje karijere nastupao u NCAA ligi za Perdju univerzitet gde je pokazao veliki talenat zbog čega se naša reprezentacija i zaintersovala za njega. Međutim nakon koledža njegova karijera je puna oscilacija. Tako je posle igranja u Letnjoj ligi za Indijanu i San Antonio odlučio da se oproba na tlu Evrope, u grčkom Kolososu. Ali, tamo se nije zadržao, njegove partije bile su ispod nivoa,  posle toga došao je u ekipu Mege u nadi da bi u ABA ligi mogao da se pronađe, ali mu ni to nije pošlo za rukom. Mega je putem saopštenja na zvaničnom sajtu povrdila da mladi bek napuša klub i da neće završti sezonu u timu Marka Baraća.

Saša potiče iz košarkaške porodice, njegov otac Ljubiša Stefanović je takođe bio košarkaš i ispisao je istoriju. Ljubiša je prvi izabrani Srbin na draftu NBA lige. On je 1985. godine izabran u drugoj rundi kao 97. pik od strane Sijetl Supersoniksa. Njegov sin će ipak morati da pređe dug put ako želi u najjaču ligu na svetu.