GOTOVA SEZONA?!

DOBIO 193.000.000 DOLARA, A NE MOŽE DA IGRA JER JE DEBEO! Nastavljaju se muke NBA zvezde, kolena ne izdržavaju 140 kg!

Autor Nikola Savić

Prva zvezda Nju Orleans Pelikansa Zajon Vilijamson od kako je stigao u NBA muči muku sa povredama koje ga konstantno izbacuju iz ritma.

Izvor: Profimedia

Krilni centar Nju Orleans Pelikansa Zajon Vilijamson od kada je započeo svoju NBA karijeru ne može da pronađe konstantan ritam utakmica usled mnogobrojnih povreda koje ga odvajaju od terena. Ove sezone je već propustio 35 od 65 utakmica ove sezone zbog povrede tetive kolena, koja ga muči već duži period. Vilijamson je propustio i Ol-star utakmicu a prema poslednjim informacijama njegov povratak na parket još uvek nije blizu.

Od samog početka godine ima ovaj problem, pa često odsustvuje nekoliko utakmica, da bi se potom vratio i opet odigrao nekoliko mečeva. Ove sezone je odigrao prve tri utakmice pa je propustio dve, zatim je igrao na osam, pa odmarao sledeće tri, onda je spojio 14 mečeva bez pauze, ali onda ponovo izostao na tri i na kraju će morati da odmara još 30-ak. Sada je ta povreda tetive uzela maha i Zajon mora na dugu pauzu. Ova sezona je za njega verovatno gotova. Korpulentni krilni centar godinama ima probleme s kolenima koja teško mogu da se nose sa 140 kilograma koliko on ima.

Glasine koje ga iz godine u godinu prate od kada je draftovan kao prvi pik 2019. godine, da ne može da bude konstantan i da će zbog ogromne kilaže biti često povređivan su se obistinile. Za skoro četiri godine provedene u NBA Vilijamson je propustio čak 60% utakmica, ili 114 od 293. Zajon je letos potpisao novi maksimalni ugovor na 193 miliona dolara, koji bi uz bonuse dostigao cifru od 231 milion dolara. Novi produžetak saradnje na koji je stavio paraf ukazuje na to da mu organizacija veruje i da ne planira da se svog najboljeg igrača odrekne tako lako. Vilijamson ove sezone u proseku beleži 26 poena, 4,6 asistencija i 7 skokova po meču i sigurno da bi ova statistika bila dosta drugačija da je uspeo da odigra više utakmica. Pelikansi su u poslednjih pet godina igali samo jednom plej-of i ispali u proj rundi od Finiksa u sezoni 2021/2022. Ove sezone su trenutno na devetoj poziciji zapada sa skorom od 32 pobede i 34 poraza koliko imaju i Los Anđeles Lejkersi sa kojima se bore za plej-of u kom bi im Vilijamson bio od velikog značaja. Sigurno da bi sa njim u timu dobili nvu dimenziju i jedno napadačku opciju više.