HIZ IZJAVA!

JOKIĆ I DONČIĆ? JEDAN VOLI DA PSUJE, A DRUGI... On ih poznaje obojicu i otkrio je kakvi su zapravo Nikola i Luka!

Autor Nikola Savić

Vlatko Čančar pričao je o sličnostima i razlikama između Nikole Jokića i Luke Dončića.

Izvor: MN Press/Matic Klansek Velej/Sportida

Šta su razlike između Nikole Jokića i Luke Dončića, a šta su njihove sličnosti? To su bila samo neka od pitanja na koja je odgovarao poznati slovenački košarkaš Vlatko Čančarsaigrač srpskog centra iz Denvera i krilni košarkaš koji sa superstarom Dalasa igra u reprezentaciji Slovenije. Pre svega, pričao je o svom sunarodniku. "Igrao sam sa Lukom. Kao što možete da vidite, on ume da bude veoma temperamentan. Ako ne pratite njegov ritam onda će da vas psuje, biće ljut, morate da šutirate sa njim, takav je. On je taj koji će reći 'Okej, ovo je moj tim, ja sam lider' i to pokazuje kroz utakmice", rekao je Čančar za "DNVR Nugets podkast".

Čančar je naravno govorio i o svom saigraču iz Nagetsa, koji je na putu da dobije i treće uzastopno MVP priznanje. "Jokić je isti, ali je u nečujnom režimu u suštini. Ako ih stavite na traku za jačinu zvuka, Luka je na 100, Nikola na 12 ili 15. Joker je lider na isti način, ali se neće ljutiti na tebe ako ne šutiraš, biće nervozan, jer na kraju dana ne može ni on sve sam. Tokom plej-ofa morate da budete u stanju da ga ispratite, jer to stvara mnogo manji pritisak na njega."

Ko je veštiji igrač? Što se Čančara tiče, tu je izabrao Dončića, koji mnogo više vodi loptu i dribla, dok je Jokić drugačiji tip igrača. "Kada smo u igri, osećam da je Luka sposobniji sa loptom, jer može dobro da dribla i sa 'trojke' i sa niskog posta, ima ceo arsenal u rukama. Nikola ima lepljivu ruku i može da vas uhvati nespremne fintom šuta ili driblingom kada je okrenut leđima, jer radi mnogo okreta i sličnih stvari. Što se tiče koeficijenta inteligencije, osećam da su naučili igru tako dobro, da mogu da bacaju dodavanja u uglu i bez gledanja, znaj uda će neko uvek biti tu.

KO JE BOLJI IGRAČ?

Izvor: Profimedia

Čančar je dobio i nezgodno pitanje - ko je bolji igrač? Snašao se i dao šaljiv odgovor. "Obojica su neverovatni igrači i nikad me više nemojte pitati to pitanje. Ako me opet pitate slično pitanje, dugujete mi dobru večeru", kroz smeh je rekao Vlatko koji ove sezone prosečno beleži 5,8 poena, 1,5 asistenciju i 2,4 skoka po meču.