NBA!

"ZVERSKA" PARTIJA JOKIĆA, ALI UZALUD! Kraj najluđeg niza u NBA posle 29 mečeva, a za to je kriv Denver!

Autor Milutin Vujičić

Nikola Jokić može svojim nezainteresovanim saigračima da zahvali što je okončan niz od 29 utakmica u kojima je Denver slavio kada bi srpski centar imao trip-dabl.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić je u noći između petka i subote odigrao još jednu fantastičnu utakmicu vrednu MVP nagrade. Uspeo je da dođe do 102. tripl-dabla protiv San Antonija, međutim ovoga puta njegov Denver je poražen, čime je završen niz od čak 29 utakmica u kojima su Nagetsi dolazili do pobede kada bi Jokić bio dvocifren u tri statističke kategorije. I to se desilo protiv jednog od najlošijih timova lige.

Spursi su slavili 128:120 protiv Denvera, međutim Jokiću ne može ništa da se zameri, ali i te kako može drugim igračima Nagetsa koji kao da su prespavali gostovanje u Teksasu, posebno se to odnosi na Majkla Portera Džuniora (sedam poena) koji je u centru pažnje bio zbog tuče.

Što se tiče Nikole Jokića, postigao je 37 poena i zabeležio još po 11 skokova i asistencija, međutim to nije bilo dovoljno. Čak ni odluka da malo više forsira šut (pogađao je 14 od 24), nije pomogla Nagetsima da na gostovanju San Antoniju dođu do pobede. Na čak 25. mečeva ove sezone Denver nije izgubio kada bi Jokić imao tripl-dabl, uz još četiri uzastopna meča lane, ali je bilo pitanje trenutka kada će niz biti okončan.

Pored Jokića, Denver je imao tek još jednog raspoloženog igrača u Džamalu Mareju sa 24 poena, šest skokova i sedam asistencija, dok su još samo dvojica bili dvocifreni - Entoni Gordon sa 14 i Kaldvel-Poup sa 13. A sa druge strane u San Antoniju zablistali su Džonson sa 23 i Mekdermot sa 20, dok je Sohan dodao 19 poena i još osam skokova.

Ovo je inače drugi vezani poraz Nagetsa koji su upali u malu krizu, ali teško da im je ugroženo prvo mesto na zapadu jer imao pet poraza manje od Memfisa, a odigrali su dva meča više od njih.

Od sprskih košarkaša prethodne noći je na parket izlazio još samo Bogdan Bogdanović i odigrao je vrlo dobar meč za Atlantu u pobedi na gostovanju Vašingtonu. Bogdanović je susret završio sa 15 poena, uz četiri pogođene trojke.

NBA REZULTATI

Filadelfija - Portland 120:119
Vašington - Atlanta 107:114
Majami - Klivlend 119:115
Minesota - Bruklin 123:124*
San Antonio - Denver 128:120
L.A. Lejkers - Toronto 122:112