Glas kapitena

KRSTIĆ DIGAO GLAS - NISMO SMELI TO DA URADIMO TEODOSIĆU! Progovorio o odlasku iz reprezentacije, ovo nismo znali!

Autor Nikola Lalović

Miloš Teodosić više nije član reprezentacije Srbije, a po mišljenju Nenada Krstića to nije smelo da se desi.

Izvor: MN Press/Tweet/Jaomile podcast

Miloš Teodosić i sa 35 godina dominira u Evroligi, ali ga nema u reprezentaciji Srbije. Nedavno selektor Svetislav Pešić nije želeo da odgovori na pitanje o njegovom odsustvu iz reprezentaciji, a gostujući u "Jao Mile" podkastu nekadašnji kapiten nacionalnog tima Nenad Krstić se oglasio o celoj situaciji. 

Krstić je kapitensku traku nacionalnog tima predao upravo Teodosiću, a sada je istakao da je način na koji je iskusni plejmejker završio reprezentativnu karijeru nije bio adekvatan. Nakon što je igrao u kvalifikacijama za "orlove" selektor Pešić nije pozvao Teodosića na Eurobasket u Češkoj i Nemačkoj. Po Krstićevom mišljenju, sve je moralo mnogo drugačije da se uradi. 

"Da li bi on doprineo nešto, ja sad to ne ulazim, ali bilo je loše urađeno prema Miloši koji ja znam da je dolazio i igrao kvalifikacije kada mu je dete bilo u bolnici i kada je bio povređen, bio je uvek tu za reprezentaciju. Da mu se na taj način to uradi... Pritom znam koliko ga je to pogodilo", rekao je Nenad Krstić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije, bivši NBA košarkaš, a sada voditelj "Jao Mile" podkasta Mile Ilić se složio sa mišljenjem svog gosta. 

"Ono što sam ja rekao ke da takvom igraču koji je mnogo toga doneo za Srbiju, kako god. na taj nači nikako nije smelo da se to uradi. Ili ga zoveš ili ga ne zoveš", rekao je Ilić, na šta se Krstić složio i završio priču sa: "Nikako!"