Bravo, majstore!

KAO DA NE ZNAJU KO JE NIKOLA JOKIĆ! Postignu koš, pa se opuste - Srbin im dva puta "prodao" foru! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Nikola Jokić dva puta prevario kompletnu ekipu San Antonija i saigračima dodao preko celog terena.

Izvor: Youtube/NBA/NBA TV/printscreen

Ekipa Denver Nagetsa poražena je od San Antonio Sparsa (128:120) u noći između petka i subote, a impresivnu partiju i na tom meču prikazao je Nikola Jokić. Srpski košarkaš je bio fantastičan i ponovo je upisao tripl-dabl, a dve od svojih 11 asistencija upisao je dodavanjima preko čitavog terena. Neverovatno, ali igrači tima iz Teksasa puštali su ga da se transformiše u kvoterbeka i dugim bacanjima pronađe saigrače "u ofsajdu".

Jednom se u kontri našao Kentavijus Koldvel-Poup, drugi put je odbrani pobegao Džamal Marej, a Nikola je oba puta znao tačno mesto na koje treba da uputi loptu. Obe asistencije preko čitavog terena završene su pogocima, Koldvel-Poup je loptu položio u koš tokom prve četvrtine, a Marej je uzeo i pogodio veoma težak šut na isteku druge četvrtine. Ovo je prva od Jokićevih asistencija:

Iako je dvostruki uzastopni MVP regularnog dela NBA lige bio na visini zadatka u meču koji je obeležila i tuča, Nagetsi nisu stigli do pobede. Ipak, to ne bi trebalo previše da utiče na njihove namere da ligaški deo sezone završe kao najbolji tim Zapada i tako sa najbolje moguće pozicije dočekaju doigravanje. Ovo je druga asistencija Nikole Jokića:

Prethodnih godina česta su bila poređenja Nikole Jokića sa kvoterbekovima u NFL-u. Tako je svojevremeno srpski centar upoznao novog vođu Denver Bronkosa Rasela Vilsona i njegovu suprugu pevačicu Sijaru, o kojoj najbolji NBA centar nije znao ništa pre susreta.