UH, UH

JOKIĆ? EVO ZAŠTO JE SAMO DŽORDAN BOLJI OD NJEGA: Čuveni košarkaš OBJASNIO Amerikancima - kakve reči o Nikoli! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno je imao zapaženu NBA karijeru, sada ima podkast, a u njemu je pričao o srpskom košarkašu Nikoli Jokiću.

Izvor: Twitter/SwipaCam/printscreen

Nikola Jokić ima dve izvanredne sezone u NBA ligi iza sebe, a i u tekućem šampionatu je najbolji igrač. Srpski centar nalazi se veoma blizu osvajanja treće MVP nagrade u nizu, što bi ga stavilo rame uz rame sa samo trojicom besmrtnih košarkaša koji su tokom godina pisali istoriju NBA lige. Neki su spremni da odu i dalje, pa da Nikolu Jokića uporede sa Majklom Džordanom.

Među njima je slavni Gilbert Arenas, nekadašnji košarkaš i dugogodišnji NBA igrač. On je, u jednom podkastu, ispričao da postoji kategorija u kojoj je Nikola Jokić odmah iza "njegovog letećeg visočanstva", najboljeg košarkaša svih vremena. Reč je o poziciji sa koje su izabrani na draftu, odnosno da su Džordan i Jokić najbolje "krađe" u istoriji lige!  

"Ovo je veoma 'vrelo' mišljenje! Jokić je najbolji pik sa drafta još od Majkla Džordana iz 1984. godine. Bolji je od Lebrona, gledamo po brojevima. Lebron je bio 1. pik na draftu, pa mora da igra kao da je prvi pik na draftu. Džordan je bio treći pik na draftu i zato je još veće sve ono što je radio. Nikola Jokić je iz druge runde, sa 47. pozicije na draftu i zapravo igra kao da je prvi pik", rekao je Arenas, a zatim počeo da nabraja stvari koje je Nikola do sada uradio u ligi. Poslušajte taj insert:

Guilbert je u nastavku razgovora objasnio i zašto Džordana smatra najboljim draft izborom svih vremena. Takođe, on je dodao da bi to bio njegov stav čak i da je Majkl uzet sa prve pozicije, jer je kroz karijeru igrao bolje od ostalih prvih pikova na draftu. Sa tim bi, verujemo, mogli da se usaglase i brojni poštovaoci lika i dela Majkla Džordana.

Inače, Gilbert Arenas je tokom NBA karijere bio poznat po burnom temperamentu i povremenim incidentima u kojima je učestvovao, ali je i pored toga ostavio dubok trag u ligi. Golden Stejt ga je davne 2001. godine uzeo sa 31. pozicije na draftu, a pored tog tima branio je boje Vašingtona, Orlanda i Memfisa, pre kineske avanture. Tri puta je bio učesnik Ol-star meča, a 2003. godine proglašen je za igrača koji je najviše napredovao u ligi.