Arbitri

ODLUČENO - HRVATI I SLOVENAC SUDE DERBI: Crvena zvezda i Partizan igraju za prvo mesto, poznata trojka deli pravdu!

Autor Nikola Lalović

Određene su sudije narednog "večitog derbija" koji će Partizan i Crvena zvezda odigrati u ponedeljak.

Izvor: MN Press

Svi čekamo "večiti derbi" u ABA ligi koji je na programu u ponedeljak od 20:30 u "Beogradskoj areni", a sada je poznato i ko će deliti pravdu na tom meču. Izabrana su dva Hrvata i Slovenac za možda i najodgovorniju utakmicu sezone. 

Sudije na ovom meču biće Tomislav Hordov, Milan Nedović i Luka Kardum, ista trojka koja je sudila meč Partizana sa Mornarom iz Bara u 17. kolu. Hordov je od svih pomenutih najiskusniji i najveće ime, a on je sudio nekoliko derbija u finalu ABA lige prošle sezone. Nedoviću su najveći mečevi bili dueli Budućnosti i Crvene zvezde u poslednjem finalu ABA koja su ova dva tima odigrala, a Luka Kardum ima ubedljivo najmanje iskustva.

Oba tima u ovaj duel ulaze posle poraza u Evroligi koji su im otežali put ka plejofu elitnog evropskog takmičenja, a posle kiks Crvene zvezde protiv Cibone u prošlom kolu ABA lige ulog u derbiju je još veći. Ko god pobedi imaće čelnu poziciju ABA lige, koja sa sobom nosi prednost domaćeg terena u plejof serijama.  Ovo koo ABA lige je već krenulo i to pobedama Igokee nad FMP-om 77:70 i Budućnosti na gostovanju Ciboni 83:87.