Košarka

NIKOLA JOKIĆ PROMAŠIO ŠUT ZA POBEDU! Preko dvojice, u padu, za ČUDO - ali ovog puta nije ušla!

Autor Mladen Šolak

Srpski NBA as ponovo ostvario tripl-dabl, ali je njegov Denver izgubio od Bruklina.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić i Denver nisu uspeli da naprave čudesan preokret! Srbin je promašio težak šut tri sekunde pre kraja, za vođstvo i verovatno pobedu Nagetsa. Šut preko dvojice igrača stao je na obruču, a na semaforu je ostao ispisan rezultat 121:120 za Bruklin Netse. Potom je jedan pogodak sa linije penala bio dovoljan da Mikal Bridžis "zatvori" utakmicu i postavi konačnih 122:120 za Netse. Nikola je potom imao još jedan pokušaj, još teži šut za tri poena za trijumf, ali ni to nije ušlo, iako je bilo blizu.

Denver je tako doživeo treći uzastopni poraz, a gosti su se izvukli iz veoma komplikovane situacije, jer su u poslednjih pet minuta ispustili dvocifreno vođstvo i umalo i pobedu. Ipak, naneli su Denveru 22. poraz ove sezone (uz 46 pobeda), a domaćinu nije pomogla ni fenomenalna partija Nikole Jokića, koji je završio meč sa još jednim tripl-dabl učinkom, od 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija.

Denver je pet minuta i 17 sekundi pre kraja gubio 105:116, a su prezimenjaci Kristijan i Brus Braun pomogli Jokiću i zajedno sa njim potpuno vratili Nagetse u igru. Posle koša srpskog asa na 2:46 do kraja bio je samo poen razlike (115:116), ali Denver nije uspeo da preokrene - iako je imao šansu.

Brus Braun promašio je trojku za vođstvo (pri rezultatu 119:121) na minut i osam sekundi do kraja, Jokić potom nije uspeo da izjednači jer je promašio jedno od dva slobodna bacanja (za 120:121), a drama je dostigla vrhunac 23 sekunde pre kraja.

Trener Denvera Majkl Meloun zatražio je tada "čelendž" i tražio od sudija da prekršaj njegovog tima preinače u faul u napadu i uspeo je u tome! Lopta je pripala Denveru, a dotad najbolji igrač Bruklina Spenser Dinvidi umalo je postao tragičar. Nažalost po sve koji vole Jokića i Denver, Nagetsi nisu uspeli da u preostalih 23 sekunde to kazne i da pobede.