ODLOŽENO

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN ĆE ISTOG DANA NA TEREN! Oglasila se ABA liga i zakazala VAŽNE utakmice "večitima"!

Autor Milutin Vujičić

Partizan neće igrati meč protiv Budućnosti i biće spreman za obaveze u Evroligi, dok je i Crvena zvezda konačno saznala termin utakmice trećeg kola protiv Cedevite Olimpije koji je odložen.

Izvor: MN Press

Prethodnih dana spekulisalo se da će meč Budućnosti i Partizana, zakazan za 19. mart, biti odložen, a danas je to u saopštenju potvrdila i ABA liga. Podgoričani su bili zainteresovani da promene termin, sa time se složio Partizan, a zatim i rukovodstvo regionalne lige, tako da je odlučeno da se susret u "MoračI" igrati tek 22. aprila.

To znači da će Partizan sada posle "večitog" derbija potpuno moći da se fokusira na mečeve Evrolige protiv Efesa i Olimpijakosa koji im slede. Prvo će u četvrtak gostovati Efesu, a zatim imati dovoljno vremena da se spreme i za vrlo važan duel sa Olimpijakosom (24. mart) na domaćem terenu. Novi termin takođe odgovara i ekipi Budućnosti pošto ih očekuju obaveze u Evrokupu.

Takođe, sportski direktor ABA lige Milija Vojinović je doneo odluku i da će preostale dve utakmice koje nisu odigrane, a to su Cedevita Olimpija - Crvena zvezda Meridianbet iz trećeg kola, odnosno Mornar - Igokea iz 14. runde, biti odigrane takođe 22. aprila.

Tačan termin utakmica biće kasnije saopšten nakon razgovora sa televizijom Arena Sport koja je nosilac prava. Interesantno, poslednje kolo ABA lige je zakazano za 14. april, što će reći da se odložene utakmice igraju posle završetna regularnog dela.