ZVANIČNO

ABA LIGA KAZNILA LESORA! Oglasili se posle udaranja Petruševa, centar Partizana mora na HLAĐENJE!

Autor Milutin Vujičić

Disciplinski organi ABA lige se oglasili i sankcionisali centra Partizana Matijasa Lesora.

Izvor: MN Press

ABA liga je zvanično kaznila Matijasa Lesora zbog udaranja Filipa Petruševa na kraju meča sa Crvenom zvezdom u 21. kolu regionalnog takmičenja. Disciplinski organi ABA lige odredili su da je Matijas Lesor kažnjen sa tri utakmice neigranja, odnosno sa još novčanom kaznom od 10.000 evra.

U zvaničnom saopštenju, navodi se da je Matijas Lesor "odgurnuo i kasnije udario Filipa Petruševa", a da je disciplinski sudija Hrvoje Vidan odlučio da kazni igrača Partizana po nekoliko osnova. Povredio je čak 13 tačaka disciplinskog pravilnika ABA lige, što je detaljno obrazloženo, i zato će naredne tri utakmice crno-belih u regionalnom takmičenju morati da provede na tribinama, dok je tu i novčana kazna.

Za sada nije poznato da li će se Partizan žaliti na kaznu, ali je izvesno da Lesor neće moći da igra na utakmicama protiv Cedevite Olimpije, FMP Železnika i Igokee, dok će se vratiti za poslednja dva meča - protiv Zadra i Budućnosti.

Podsetimo, Partizan je pobedio u derbiju od 92:81 stekao prednost u odnosu na Crvenu zvezdu i gotovo je izvesno da će sa prvog mesta u regularnom delu ući u plej-of što sa sobom donosi veliki benefit u vidu prednosti domaćeg terena u polufinalnoj i finalnoj seriji.