POČINJE KUP!

KREĆE KUP U NIŠU, CRVENA ZVEZDA BRANI TITULU: Poznati su parovi i raspored - oni se bore za pehar!

Autor Nikola Savić

Kup Srbije za košarkašic održaće se u Nišu.

Izvor: MN Press

Košarkaški Kup Srbije za žene biće održan u Nišu, pa će tako hala "Čair" nakon dobro organizovanog Kupa "Radivoja Koraća" biti domaćin i u konkurenciji dama. Završni turnir ženskog kupa Milan Ciga Vasojević počinje 19. marta of 17.30 utakmicom između Art Basketa i Partizana 1953. Nešto kasnije od 20 časova će se sastati i Crvena zvezda i Kraljevo. Finalna utakmica zakazana je za ponedeljak 20. marta u 20 časova. A nakon što je u muškom kupu trofej odbranila Crvena Zvezda, sada će to pokušati i ženska selekcija.

Titulu brane crveno-bele. "I prošle godine smo u polufinalu igrale protiv Kraljev,a nadamo se istom ishodu. Ako želimo da ponovo osvojimo Kup, moramo da dobijemo oba meča, sa tim stavom idemo u Niš", rekla je Nevena Naumčev, košarkašica Zvezde.  Kup Milan Ciga Vasojević se igra od 2006. godine, od kada je Srbija postala samostalna država. Najviše trofeja nacionalnog kupa osvojile su košarkašice Hemofarma, čak pet puta, od kojih su četiri zaredom od 2007. do 2010. godine. Crvena Zvezda ima četiri trofeja u svojim vitrinama iz 2016, 2017, 2019, i 2022. godine. Partizan je na pobedničkom postolju bio tri puta 2011, 2013. i 2018. godine. Ekipe Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo, Art Basket imaju po jedan trofej.

Uporedo sa seniorskim turnirom, biće održan i Mini kup za pionirke u sali OŠ "Duško Radović" od 12.30 časova igrati Art Basket protiv ekipe Student iz Niša, a od 14.30 časova sastaju se pionirke Crvene Zvezde i Kraljeva. Utakmica za treće mesto biće odigrana u hali "Čair" u ponedeljak u 14 časova, odnosno u 16 časova.