BRAVO

JOKIĆEVA DOMINACIJA I NOVI TRIPL-DABL! Denver umalo izgubio dobijeno, Nikola morao da se vraća i da REŠI meč!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić upisao je tripl-dabl u pobedi Denvera protiv Bruklina.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić upisao je novi tripl-dabl (22p, 17sk, 10as), ovog puta u pobedi Denvera protiv Bruklina (108:102)! Meč je kasnio, bilo je tehničkih problema, Nagetsi su se u poslednjoj četvrtini kockali sa trijumfom, ali je na kraju sve završeno slavljem srpskog centra i ekipe. Tako je prekinuta loša serija i ostvaren je veoma važan trijumf za povratak samopouzdanja posle rezultatske krize i pet poraza u šest mečeva pre duela sa Netsima.

Kontrolisao je Denver dešavanja na terenu od samog starta, na poluvremenu bilo je "+15" (63:48), uz sjajan šut Džamala Mareja i 25 postignutih poena. Onda je u trećoj deonici Jokić uzeo loptu u ruke, počeo da pogađa i razigrava i na kraju trećeg kvartala bilo je 20 razlike za Nagetse (91:71). Izveo je trener Majkl Meloun tada startere, poslao rezerviste na parket i izgledalo je da se samo čeka konačan rezultat.

Međutim, to nije bilo tako. Iako su Jokić, Marej i Majkl Porter junior u jednom momentu bili u trenerkama i gledali meč, morali su da se vrate u igru. Bruklin je počeo da smanjuje minus i došao je na "-7" na tri minuta pre kraja (100:93). Uspeo je Denver da odbije taj nalet u samoj završnici i da ipak upiše pobedu u meču koji je trebalo da bude završen mnogo ranije.

Najefikasniji u Nagetsima bio je Porter (28, 9sk), Jokić je imao dvocifren učinak u tri kolone (28, 17sk, 10as), uz odličan šut (9/12), a Marej je stao na 25 poena koliko je dao u prvom poluvremenu. Na drugo jstrani je Mikal Bridžis dao 23, a Nik Klekston je dodao 19 poena. Ono što je zanimljivo jeste i odluka trener Melouna oko dvojice pojačanja koja su stigla nedavno, obojica se nisu pokazali što se vidi i po minutaži. Redži Džekson igrao je samo pet minuta, Tomas Brajant nije ulazio u igru.