PORUKA

VELIKI PROBLEM ZA PEŠIĆA - KALINIĆ NE IDE NA SVETSKO PRVENSTVO? Nikola se javio: "Sve više osećam kolena, leđa..."

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Kalinić mogao bi da propusti predstojeće Svetsko prvenstvo.

Izvor: MN Press

Nikola Kalinić prešao je u Barselonu na početku sezone i sa španskim timom juri titulu u Evroligi, ali bi mogao da propusti predstojeći Mundobasket. Posle 29 utakmica ekipa je na trećem mestu sa skorom 19-10 i pokušaće dodatno da popravi plasman u preostalih pet utakmica. Njegov koš bio je ključan za pobedu protiv Crvene zvezde, a pored igara u klubu pričao je i o igranju za reprezentaciju Srbije.

"Orlove" očekuje Svetsko prvenstvo u Indoneziji, Japanu i Filipinima (od 25. avgusta do 10. septembra) i tamo bi mogli da igraju bez Kalinića. "Jaoj, ne znam pravo da ti kažem...Videćemo do leta šta će sve da se dešava. Iskreno, svaka sezona mi pada sve teže, sve više osećam kolena, Ahilovu tetivu, leđa. Videćemo. Pričaću sa selektorom Pešićem, sa porodicom, sa svima, naći ćemo najbolju odluku," rekao je Kalinić za "Sport klub".

Spomenuo je i Evropsko prvenstvo na kom je Srbija bila u krugu favorita za zlato, ali je ispala u osmini finala od Italije. "Lako je sada biti pametan, posle godinu dana, kada se smiriš, analiziraš i razmisliš. Na polvuremnu smo imali sedam-osam poena razlike, ali smo svima želeli da se pokažemo, da vide svi da smo dominantni, da pobedimo 20 razlike. U tom momentu samo je Nikolo Meli igrao dobro, pokušali smo malo više da rotiramo na njemu, otvorili su se uglovi, neki drugi igrači i sve je otišlo...Posle, dok smo pohvatali, sve je bilo gotovo", zaključio je Kalinić.