Strašno!

ŠIPKOM KRENUO NA SRBINA, HRVAT GA JEDVA ZAUSTAVIO: Želeo je da PRETUČE bivšeg igrača Zvezde! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Užasne scene na košarkaškoj utakmici koja je trebalo da bude derbi u Rumuniji.

Izvor: YouTube/screenshot/Primasport/CSM Oradea

Tuče sportista na terenu se dešavaju iako niko ne voli da vidi tako ružne stvari. Posebno ne kada situacija izmakne kontroli kao što je bio slučaj u Rumuniji, gde su se sukobili košarkaši Kluža i Oradee, u derbiju tamošnjeg prvenstva. Srpski košarkaš Nikola Marković (33) koji je jednu sezonu u karijeri odigrao i za Crvenu zvezdu, bio je na metu razgoropađenog Kubanca Karela Guzmana koji je pao nakon jednog ne preterano snažnog kontakta koji su imali. to je bio samo početak jer je Guzman kasnije probao šipkom da napadne Srbina!

Guzman je već u 13. minutu susreta izgubio živce i krenuo je da se obračuna sa srpskim košarkašem, a nije uspeo da ga zaustavi ceo tim Kluža. Prvi da reaguje stigao je Stefan Birčević, na terenu su se ubrzo našli i članovi stručnog štaba, a Kubanac je uporno gurao ljude od sebe. Nekoliko puta čak i sudije, pa nije bilo dileme da li će biti isključen. Pogledajte snimak tuče:

Tuča Karela Guzmana i Nikole Markovića
Izvor: Youtube/Prima Sport

Nakon što su ga arbitri poslali u svlačionicu, Karel je napustio halu i na obližnjem gradilištu pronašao šipku kojom je želeo da završi sukob. Guzman je bio spreman da se još jednom obračuna sa srpskim košarkašem, ali ovog puta dobro noružan, međutim... U tome ga je sprečio hrvatski igrač Andrija Stipanović, inače njegov saigrač. On se našao u hodniku, na Guzmanovom putu ka parketu i ubedio ga je najbolje da mu uzme šipku pre nego što stigne policija. Pogledajte:

"Igrač se, nakon što je napustio teren, ponašao nasilno. Napustio je halu, otišao do obližnjeg gradilišta i uzeo metalnu šipku koju je držao u ruci i krenuo da se vraća u halu. U jednom trenutku zaustavio ga je saigrač, a obezbeđenje mu je oduzelo predmet" navodi se u saopštenju policije koja se ubrzo pojavila na licu mesta. Što se tiče same utakmice, Oradea je pobedila ovaj meč i sada je prvoplasirani tim u rumunskom šampionatu. Ovako je izgledao Guzmanov odlazak po oružje:

Karel Guzman
Izvor: Youtube/CSM Oradea