Srećan!

SLAVNI SRPSKI KLUB DOČEKAO VELIKI JUBILEJ: Posle 75 godina juri trofej koji mu je izmicao - potrebne su mu još 4 pobede!

Autor Nikola Lalović

Veliki jubilej se slavi u Valjevu, Metalac slavi 75 godina!

Izvor: MN Press

Na današnji dan 1948. godine pod nazivom Budućnost osnovan je Košarkaški klub Metalac iz Valjeva! Kolektiv koji slavi 75. rođendan sada se bori za sam vrh u Košarkaškoj ligi Srbije i trenutno dele prvo mesto sa Spartakom i Zlatiborom sa 19 pobeda i 7 poraza ove sezone. Metalac sada želi da ostane na vrhu tabele i dođe do plasmana u ABA 2 ligu predvođen Branislavom Ratkovicom sa klupe, a zlatne godine košarka u Valjevu je doživela u dva perioda.

Sedamdesetih godina Metalac je bio deo Prve savezne lige JUgoslavije i u društvu Crvene zvezde, Partizana, Bosne, Jugoplastike, Cibone, Olimpije i ostalih velikana borio se za najviši plasman. Generacija u kojoj su igrali Zoran i Branko Kovačević. Vojislav Kecojević i Dušan Ružičić i dalje se pamti kraj Gradca. 

Metalac je u novijoj istoriji stigao i do ABA lige koju je igrao u sezonama 2014/15 kada je završio na šestom mestu i 2015/16 kada je bio 11. Iz tih sezona pamte se igre Petra Rakićevića, Dušana Kutlešića, Nikole Jevtovića, Dušana Majstorovića, Stefana Sinoveca, Marka Jošila...

Sada kada slave 75. rođenda u Valjevu u poslednja četiri kola domaćeg prvenstva u kojima igraju sa Novim Pazarom na svom terenu, Zlatiborom u goostima, zatim sa Slogom u Valjevu i Spartakom u Subotici se nadaju trofeju koji nemaju u tribini, trofeju pobednika regularnog dela domaćeg prvenstva!