Red, rad...

NISAM MAĐIONIČAR, PA DA ZNAM TO! Željko zaveo red posle velike pobede i euforije: Rekao sam - Odmah kući, na spavanje!

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović ima tri uzastopna poraza od Cedevita Olimpije i ne namerava da nastavlja taj crni niz.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Partizan je rutinski pobedio najbolji tim Evrolige u ovoj sezoni Olimpijakos i došao na korak od plasmana u Top 8 Evrolige, a Željko Obradović nije želeo da se njegovi igrači opuštaju. Pred njima je težak meč u ABA ligi sa Cedevita Olimpijom, a novinare je nakon pobede nad Olimpijakosom zanimalo da li će crno-beli posle ovakve utakmice pasti u formi? 

"Ja kad bih to znao, kad bih imao odgovor na sva ova pitanja, ja bih boi neki mađioničar. Kako može to da se zna? Znate li šta znači igrati meč za 48 sati, pa onda sledeći meč za 48 sati... A igramo protiv Efesa koji je bio dva puta prvak Evrope, pa OIimpijakos koji je igrao Fajnal for. A sada nas čekaju Barselona i Real koji su takođe timovi sa prošlogodišnjeg fajnal fora... A ja treba da očekujem da smo stalno na istom nivou posle tolike potrošnje. Igra se utakmica, pa šta bude, ja od njih samo tražim da igraju maksimalno", rekao je najtrofejniji evropski trener, a onda je stavio akcenat na meč sa Cedevita Olimpijom koji je na programu u nedelju od 19 časova. 

"Ali ovo o čemu ja pričam Barselona, Real, to je tek posle, sad nam je Olimpija. Nama je to mnogo važna utakmica, kao i svaka od sada. To nam je možda i najvažnija utakmica i to ću probati da objasnim i igračima."

Još jednom je nakon toga istakao da je ponosan na svoje igrače, ali je naglasio da nema vremena da se gleda plasman na tabeli Evrolige i da se prave kalkulacije. Kalkulacije su jasne, Crno-beli moraju da pobede tim iz Ljubljane!

"Ponosan sam na igrače, važna pobeda. Nema nikakvog razloga da gledamo tabelu i stanje na tabeli. Mnogo je bitno da gledamo ispred nas, a ispred nas je meč sa Cedevita Olimpijom koja je jako težak protivnik, pogotovo što igramo bez Lesora, taj i sledeća dva meča u ABA. Rekao sam igračima sinoć da odmah idu kući na spavanje, da se dobro odmore i da se danas pripremimo kroz jedan trening za Olimpiju. Nama će svaka sledeća utakmica biti još bitnija. Videćemo dokle možemo da izdržimo. Imali smo odličnu utakmicu protiv Virtusa, pa smo zbog velike potrošnje odigrali slabije protiv Milana. Utakmica protiv Cedevita Olimpije nam je mnogo važna, možda i bitnija od svih koje dolaze", istakao je Obradović.

Plejmejker crno-belih Aleksa Avramović je nakon odrađenog treninga pred meč sa timom iz Slovenije istakao da se još uvek pamti poraz protiv ovog rivala u prvom delu sezone. 

"Mnogo je važno da se danas do treninga misli slegnu i ohlade glave nakon velike pobede. Dolazi nam Cedevita Olimpija, ekipa koja nas je u prvom delu sezone pobedila u Ljubljani i koja baš protiv Partizana uvek igra dobro. Imaju nekolicinu iskusnih igrača koji će znati da iskoriste svaki pad u našoj energiji i svaku lošu odluku. Zbog toga moramo da se kako znamo i umemo što više osvežimo, usvojimo plan utakmice koji nam je stručni štab pripremio i držimo se toga. Znamo da slobodnih karata više nema i sigurno je da bi nas atmosfera nalik onoj od sinoć puno podigla i dala nam dodatnu energiju", istakao je Avramović.