HAOS

BIVŠI IGRAČ PARTIZANA MORA NA SUD! Podneta tužba protiv centra posle 10 godina: "Skakao je po meni u ritmu muzike"

Autor Nemanja Stanojčić

Džok Lendejl moraće da se pojavi na sudu zbog optužnice koja je podneta protiv njega.

Izvor: MN Press

Džok Lendejl moraće da se pojavi na sudu u Australiji. Njegov školski drugar Maks Džouns podneo je tužbu protiv nekadašnjeg igrača Partizana u kojoj navodi da ga je "Lendejl prebio i da je skakao po njemu u ritmu muzike" i to pre 10 godina. Sve to dovelo je do teških povreda zbog kojih je morao da ide na operaciju, prenose tamošnji mediji.

Kako navodi "Herald San" sin nekadašnjeg australijskog košarakaša Sema Njumana tvrdi da se incident dogodio 7. februara 2013. godine i da ga je tada "Lendejl oborio na zemlju i onda skakao na njegov stomak u ritmu muzike koja se tada čula". Završio je na operaciji i dijagnostikovano mu je optećenje kičme. "Kao rezultat svega toga i nanetih povreda oštećeni nije mogao da se koncentriše na nastavak studija", navodi se u optužnici.

Tada su i Maks i Džok bili zajedno studenti u "Gilong školi" protiv koje je takođe podneta tužba zbog ovog incidenta. Iz škole su se ubrzo oglasili i navdeli da je "učionica u kojoj se incident navodno dogodio bila pod nadzorom u tom trenutku i da niko tada nije podneo nikakav izveštaj niti pričao o incidentu."

Lendejl je prvu sezonu kao profesionalni košarkaš proveo baš u Partizanu i sa klubom je osvojio Kup Koraća, a onda je otišao u Žalgiris. Vratio se na godinu dana u domovinu i igrao za Melburn junajted. Posle sezone u Australiji otišao je u NBA i potpisao za San Antonio, a sada igra za Finiks sa kojim ima ugovor od 1,5 miliona dolara koji ističe na kraju ove sezone.