Košarka

MIŠKO SE OGLASIO - NIKOLA IDE U ŠPANIJU: "Srpski" tim u ACB ligi dobio još jednog člana!

Autor Mladen Šolak

Breogan je povećao koloniju srpskih košarkaša.

Izvor: MN Press

Krilni košarkaš Igokee Nikola Tanasković (25) prešao je u Breogan, objavio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović. Bivši košarkaš Partizana, koji je za crno-bele potpisao prvi profesionalni ugovor 2015, tako je ostvario transfer karijere - i to nakon važne pobede protiv Zadra u gostima, u kojem je ubacio 23 poena uz 10 skokova. Bila je to utakmica prekidana jer su navijači hrvatskog kluba pogodili tvrdim predmetom u glavu svog trenera.

Tanasković je iz Partizana odlazio na pozajmice u Spartak Suboticu, Mladost Zemun i OKK Beograd, a 2019. napustio je crno-bele i prešao u Megu. Sezonu 2020/21 proveo je u Borcu iz Banjaluke, a u Igokei je od 2021. U Breoganu će mu trener biti hrvatski stručnjak Veljko Mršić, a tamo su i srpski internacionalci - Marko Luković, Stefan Momirov i Nemanja Nenadić.

"Nakon sjajnog nastupa u ABA ligi, u kojem je ubacio 23 poena uz 10 skokova u gostujućoj pobedi protiv Zadra, Nikola Tanasković prešao je iz Igokee u Breogan", objavio je Ražnatović. Novi Tanaskovićev klub trenutno je u trci za plasman u plej-of, jer sa skorom 12-12 ima samo pobedu manje od osmoplasirane Valensije (13-10).

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt