DIGNI SE!

RASPAD SISTEMA DONČIĆA, ŠTA SE DEŠAVA!? Ima privatne probleme, Dalas posrće, a Luku suspenduje NBA liga!

Autor Milutin Vujičić

Luka Dončić ne igra dobro u poslednje vreme, njegova ekipa redovno gubi i sada ih je još ostavio na cedilu zbog suspenzije.

Izvor: Profimedia

Uoči početka sezone mnogi su videli slovenačkog košarkaša Luku Dončića kao prvog favorita za osvajanje MVP priznanja, u prvim mesecima se činilo da je to i te kako moguće, međutim u poslednje vreme sve se promenilo. I kada je Dončić u pitanju, a posebno kada se radi o Dalasu... U ovom trenutku niko ne razmišlja o MVP nagradi, samo o tome da li je ikako još moguće da Maveriksi "dohvate" mesto u doigravanju za plej-of?

Tome nikako u prilog ne ide sedam poraza u poslednjih deset utakmica, poslednji u nizu u nedelju uveče protiv nejakog Šarlota (110:104). Na njemu je Dončić bio na korak od tripl-dabla (40 poena, 12 skokova i osam asistencija), ali je igrao očajno. Pogodio je samo 12 od 27 šuteva iz igre i videla se frustracija o kojoj je možda i previše otvoreno pred medijima.

To je "izašlo" u vidu nove tehničke greške, ukupno 16. ove sezone. Pravila kažu da to podrazumeva i suspenziju za idući meč u ponedeljak protiv Indijane, ako u međuvremenu NBA liga ne umeša prste i ne poništi je, ali je to malo verovatno pošto je Luka opomenut zbog nove prepirke sa sudijama, što mu postaje već i manir koji nikako da reši i koji ga povremeno koči da postane još bolji košarkaš.


Od dolaska Kajrija Irvinga, Dalas igra očajno, pa su u tri dana dvaput izgubili od Šarlota, tako da sada "drže" 11. mesto na Zapadu, prvo ispod crte za takozvani plej-in. Nisu daleko od Lejkersa i Oklahome, na jednu pobedu, ali s obzirom na to kako igraju - niko ne može da im garantuje da će stići do doigravanja za plej-of.

A problem Luke Dončića nije ni blizu da se reši iako je za vikend postigao ukupno 74 poena, ali je Dalas izgubio dve ključne utakmice, dok je slovenački košarkaš ubacio 24 šuta od 52. Jednostavno, u ovom trenutku ne deluje fokusirano na košarku što je i sam priznao, pa je pitanje kada će se vratiti i "podići" Maverikse koji svakako nisu očekivali da budu među pet najgorih ekipa u Zapadnjoj konferenciji.

"Tako sam frustriran. Mislim da vam je to svima jasno kad me vidite na terenu. U zadnje vreme se osećam kao da to nisam ja, nego da samo tamo stojim na terenu… Ranije sam jako uživao i smejao se u igru, ali sam sada tako frustriran zbog puno razloga, ne samo košarkaških. Mnogo mi se toga događa van terena što je veće od košarke, ali ne želim da pričam o svom privatnom životu...", rekao je prethodno Luka Dončić i ozbiljno zabrinuo navijače, ali i saigrače koji pokušavaju da ga podignu posle "nokauta" koji je doživeo.

NBA REZULTATI

Šarlot - Dalas 110:104
L.A. Lejkers - Čikago 108:118
Atlanta - Memfis 119:123
Boston - San ANtonio 137:93
Klivlend - Hjuston 108:91
Orlando - Bruklin 119:106
Toronto - Vašington 114:104
Portland - Oklahoma 112:118
Golden Stejt - Minesota 96:99