JOKIĆ DOMINIRA!

DAJTE NAJBOLJEG DEFANZIVCA, JOKIĆ ĆE GA RAZBITI! "Džoker" gubi bitku za MVP, a saigrači u čudu: Ko može da ga zaustavi?

Autor Nikola Savić

Nikola Jokić igra sjajno ove sezone, a njegovi saigrači ne kriju oduševljenje njegovim partijama.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić ove sezone dominira NBA ligom, trenutno je u trci za treću uzastopnu MVP titulu sa Džoelom Embidom, a saigrači iz Nagetsa ne kriju zadovoljstvo što su u timu sa takvim igračem poput Nikole. Aron Gordon je tako u razgovoru za "Denver Post" biranim rečima nahvalio srpskog centra, nakon još jedne brutalne partije protiv Milvokija, gde je Jokić u direktnom okršaju nadigrao Bruka Lopeza, jednog od najboljih defanzivaca lige.

"Niko ne može da zaustavi Džokera, čoveče, nije me briga, odbrambeni igrač godine, nije bitno. Bio je fauliran. Ako ga ne faulirate, nećete ga zaustaviti, faulirao ga je, a on je davao poene.", rekao je Gordon.

Jokić je u pobedi protiv Milvokija zabeležio 31 poen, 11 asistencija i šest skokova uz dobar procenat šuta iz igre. Na liniji slobodnih bacanja se našao 11 puta, iskoristivši odluku trenera Majka Badenholzera da sa njim igraju jedan na jedan: "Njegov rad nogu, kretnja oko obruča, način na koji razume odbranu i igra je... Ma, neverovatno, nivo ispred bilo čega što sam ikada video", nastavio je Gordon.

Tokom utakmice Jokić je napravio mnogo lucidnih poteza, ali je najupečatljiviji bio jedan na jedan duel sa Brukom Lopezom, kada ga je Srbin ugurao do samog obruča na niskom postu, a zatim okrenuo nekoliko puta i postigao poen, snimak te situacije možete pogledati i ovde: 


Denver je nakon pada forme, konačno izašao iz rezultatske krize i ponovo nižu uspehe, do kraja regularnog dela sezone je ostalo još samo sedam utakmica. Nagetsi su i dalje zacementirani na prvom mestu zapadne konferencije sa 50 pobeda i 24 poraza. Jokić ove sezone u proseku beleži 24 poena, 9,9 asistencija i 11,8 skokova i sve ukazuje da mu je ovo najbolja sezona od kako je počeo da igra za tim iz Kolorada.