NEVEROVATNO

PARTIZAN GA TRAŽIO, HTEO U NBA, PA OTIŠAO U PENZIJU SA 24 GODINE! Srbin ŠOKIRAO sve, Sašu pratili i Đorđević i Pešić!

Autor Nemanja Stanojčić

Saša Stefanović odlučio je da završi karijeru sa 24 godine.

Izvor: Profimedia

Saša Stefanović, srpski košarkaš, odlučio je da ode u penziju sa samo 24 godine! Vest koja je šokirala sve. Dovodio se u jednom momentu u vezu sa Partizanom, maštao je o igranju u NBA ligi, nedavno je bio i u Megi, a sada je sa 24 godine saopštio da je odlučio da završi karijeru!

Oglasio se na društvenim mrežama i potvrdio da je kraj. "Odlučio sam da se penzionišem i da jurim druge prilike. Hvala mojim saigračima, trenerima, navijačima, svima koji su mi pomogli da ostvarim svoje ciljeve. Ova igra mi je dala mnogo toga i ne mogu da dočekam da joj vratim", poručio je Saša uz nekoliko fotografija na kojoj se nalazi i slika u dresu Sakramenta kada je bio dete.

Saša je rođen u Indijani 29. novembra 1998. godine i tamo je završio srednju školu, posle čega je bio na univerzitetu Purdju. Nije izabran na NBA draftu, ali je igrao na Letnjoj ligi za San Antonio i bio je na probi u Indijani. Posle toga došao je u Evropu, potpisao za grčki Kolosos, pa je onda zaigrao i u Srbiji za Megu. Raskinuo je ugovor posle samo četiri meseca. Govorilo se da bi mogao da igra za seniorsku reprezentaciju Srbije, gledali su ga i Aleksandar Đorđević i Svetislav Pešić, ali do toga na kraju nije došlo.

Inače, Sašin otac je Ljubiša Stefanović, koji je prvi Srbin izabran na NBA draftu, još davne 1985. godine i to kao 97. pik od strane Sijelt Supersoniksa. Stariji Stefanović je ostvario zapaženu karijeru u Evropi, a ljubitelji košarke na ovim prostorima sećaju ga se iz dresa Crvene zvede, za koju je nastupao u sezoni 1985/1986.