MISLIO JE "LAKO ĆE"

STVARNO JE POBEGAO OD JOKIĆA!? Pljušte prozivke NBA legendi, preobratio se i "hejter": Zapamtiću ovo za MVP glasanje...

Autor Milutin Vujičić

Džoel Embid je preskočio meč protiv Nikole Jokića u njegovom Denveru i čini se da će mu to mnogi uzeti za zlo, pošto je na taj način odbio da igra u direktnom duelu za MVP priznanje.

Izvor: Profimedia

Džoel Embid je zbog "bola u listu" propustio meč sezone protiv Nikole Jokića, iako je u njemu imao šansu da uz dobru partiju i pobedu svog tima "podeblja" kandidaturu za MVP nagradu. Ovako, ostalo mu je samo da bude jak na rečima, kao što je i do sada, pošto je Nikola Jokić kao pravi vođa izašao na teren i vodio svoj Denver do važne pobede 116:111, iako je imao pravo da posle svega odmori pred plej-of.

Ispostavlja se da Embid čak četiri godine nije dolazio u Denver "na noge Jokiću", još od nestvarnog preokreta Nagetsa koji su stigli 21 poen razlike u poslednjoj deonici i slavili košem Srbina, pa su zbog toga centra Filadelfije odmah prozivali navijači domaćeg sastava, ali i brojne NBA legende.

Tako se među prvima javio Kendrik Perkins, koji je inače sve vreme na Embidovoj strani i prozivao je Nikolu Jokića da "nabija statistiku" i da zbog toga nije MVP, međutim kada je čuo da snažni centar Filadelfije neće igrati, promenio je ploču: "Embid stvarno beži? Ne možeš da presediš takvu utakmicu. Kada se radi o ovim duelima, moram da kažem da ja imam glas za MVP nagradu. I sigurno ću zapamtiti ovaj trenutak", naglasio je Perkins.

U neverici je ostao Kevin Garnet, nekadašnji MVP, koji je očekivao da će Embid izaći na megdan Jokiću, ali se nije pojavio: "Džoel će stvarno presedeti ovaj meč ili je stvarno povređen? Mislio sam da na kraju imamo MVP duel da to rešimo, ali je završeno? Džoker protiv Janis protiv Embida...".

Embid je ove sezone odigrao 61 meč u NBA ligi i prosečno je beležio 33,3 poena, 10,2 skokova i 4,2 asistencije, dok je sa druge strane Jokić odigrao pet susreta više i kraj svog imena ima sledeću statistiku: 24,9 poena, 11,8 skokova i 9,9 asistencija.