POGLEDAJTE!

ŠTA URADI DONČIĆ, SVI TRLJAJU OČI ZBOG POTEZA! Iz "mrtvog ugla" izmislio dodavanje, kao da je Jokić! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Pogledajte maestralnu asistenciju Luke Dončića u pobedi Dalasa nad Indijanom.

Izvor: Youtube/NBA

NBA liga je poništila tehničku grešku Luke Dončića sa meča protiv Šarlota i tako mu "ukinula" suspenziju za susret protiv Indijane, tako da je slovenački as, uz sve privatne probleme koje ima, vodio Dalas do vrlo važne pobede. Maveriksi su "tukli" svog bivšeg trenera Rika Karlajla i Pejserse na gostovanju 127:104, a Dončić je u pobedu "ugradio" ukupno 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. Ponovo nije blistao kada je šut u pitanju (osam od 17), međutim uspeo je da napravi ptoez večeri, prosto jer i kada nije u formi - opet je klasa!

Sve se desilo u finišu treće deonice kada je Dončić bio udvojen i krenuo je da izlazi van terena, kada je skočio, odrazio se i iz "mrtvog" ugla uspeo da pošalje savršenu asistenciju Džejdena Hardija.

Mladi košarkaš, koga je letos draftovao Sakramento i odmah prosledio u Dalas, potvrdio je da ima šutersku ruku pošto je pogodio trojku, a da nije - upropastio bi savršeno dodavanje Dončića zbog koga je i komentator ostao u šoku. "Kako ga je dođavola pronašao?!", zapitao se on.

Pogledajte još jednom spektakularan potez Luke Dončića koji pokušava da sa Dalasom dosegne makar doigravanje za plej-of, , ali im Oklahoma i Lejkersi beže po jednu pobedu.

Luka Dončić asistencija
Izvor: Youtube/NBA