Smena

JUBILEJ, TRKA ZA TROFEJEM, PA PROMENA NA KLUPI: Šok terapija na delu - Milićeviću debi i odmah derbi!

Autor Nikola Lalović

Metalac iz Valjeva dobija novog šefa struke, koji vrlo dobro zna ekipu i klub. Posle godina rada u Metalcu, Saša Milićević seda na užarenu klupu tima!

Izvor: MN Press

Samo nekoliko dana nakon velikog jubileja i proslave 75 godina kluba videli smo veliku promenu u stručnom štabu Metalca iz Valjeva! Prvi trener ekipe Branislav Ratkovica je podneo ostavku na mesto šefa struke nakon serije lošijih rezultata, a Valjevci su rešenje našli u svojim redovima.

Mladi stručnjak Saša Milićević koji je bio prvi pomoćnik Ratkovici u prethodne dve sezone dobiće prvi samostalni posao. Milićević je trenerski ponikao u ovom klubu, bio je u stručnom štabu kao saradnih Mihailu Počeku 9i Vladimiru Đokiću, a sada će u poslednje tri runde KLS-a probati da trgne ekipu i ostavi je u samom vrhu takmičenja. Ratkovica koji je pre Metalca vodio i OKK Beograd se zahvalio svima u klubu i gradu nakon prekida saradnje. 

"Dve prelepe godine proveo sam u gradu košarke. Nažalost, svemu dođe kraj. Hvala svima u klubu, navijačima koji su davali podršku, igračima koji su me trpeli i slušali, kao i stručnom štabu koji je uvek bio tu za mene. Dosta smo truda uložili u ovu sezonu, dali sve od sebe da se borimo za sam vth i vratimo Metalac na mesto gde treba da bude. Bilo smo najbolji tim kroz veći deo prvenstva i odveli klub na završnicu Kupa Radivoja Koraća posle toliko godina kao najbolje plasirani klub na polovini KLS-a. Statististički, bilo smo najuspešniji tim napadački i defanzivno, kao i po broju skokova i asistencija. Sve u svemu mislim da je publika imala šta da vidi, Valjevo smatram kao svoj grad i hvala mu na svemu. Želim svima sreću u nastavku. Napred u nove pobede", poručio je Ratkovica.

Novi trener debitovaće na klupi Metalca u nedleju od 18 časova u meču sa Zlatiborom u Čajetini. Zanimljivo je da je prvi put na klupi Valjevaca sedeo upravo na gostovanju u Čajetini pre nekoliko sezona.

"Ne postoji klub koji za mene predstavlja veću odgovornost i čast. Ovo je moj san od neke 14. godine kad sam već znao da ću biti trener. Hvala upravi na poverenju i Banetu Ratkovici na podršci i svemu što je uradio za Metalac na terenu i van njega. Hala mi je druga kuća više od pola života i daću sve od sebe da opravdam poverenje i pomognem timu da donese radost publici", istakao je Milićević. 

Tagovi