Košarka

ŽELJKO OBRADOVIĆ KONAČNO UPISAO I TU RECKU: MONDO podkast Šesta lična o Zvezdi i Partizanu u Evroligi i na Jadranu!

Autor Mladen Šolak

Pogledajte najnoviju epizodu Šeste lične na MONDO portalu.

Izvor: Mondo

Korak po korak, košarkaški beogradskog Partizana dolaze do prvog mesta pred jadransko doigravanje. Ovaj korak od nedelje je doduše nešto „krupniji“ nego obično, jer je protivnik bio jedini protiv kojeg Željko Obradović do sada nije imao sreće – Cedevita Olimpija. Ali i toj seriji je došao kraj!

Odigrali su Ljubljančani dobar meč, ali ne i dovoljno dobar da se vrate kući sa još jednom pobedom protiv Partizana. Crno-beli su imali dosta problema sa Ferelom i Adamsom, gledali u četvrtoj četvrtini čak i u rezultatski deficit, ali je prisebnost u finišu presudila. Ferel je imao šut za egal, nije pogodio, i tako je Željko konačno upisao i ovu „recku“ na svoj konto.

Nova pobeda Partizana predstavlja još samo jedan detalj u odličnoj seriji ekipe koju vodi najtrofejniji evroligaški trener svih vremena. Svega par dana pre, pao je Olimpijakos u grotlu beogradske Arene, te se može reći da je Top 8 faza EL sve bliža. Ostali su još samo neki izuzetno teški mečevi, ali sve se čini da je Partizan kadar i to da iznese na svojim plećima. Odgovore svakako dobijamo brzo.

Crvena zvezda je svoju utakmicu protiv Mornara odložila zbog zdravstvenih problema, pa tako ima nešto više vremena da kontemplira svoje preostale šanse za dalji plasman u Evroligi (kojih nema previše). Odavno crveno-beli ne zavise od svojih ruku u ovom takmičenju, i samo ih sve pobede do kraja, uz povoljne spletove okolnosti, održavaju u igri – u ovom momentu, Duško Ivanović je verovatno fokusiran da u što boljem raspoloženju uđe u plej-of na Jadranu. Nakon prilično napetih par nedelja, čini se da se dobra hemija vraća u ekipu što smo videli protiv Baskonije, ali to se mora i potvrditi u daljoj praksi.

Od ostalih utakmica, izdvajamo veliku pobedu Borca u derbiju začelja koji je verovatno odlučio ko ispada iz lige – ne dođe li do nekakvih neverovatnih preokreta, to će verovatno biti skopski MZT. Cibona je šokirala FMP u Zagrebu i tako ostala u trci za plej-of, a istome se iz prikrajka nadaju i Split i Igokea, koja je pre svega par kola bila bliža mestu koje vodi u ABA 2.

Sve ovo, pa i nešto usput, analiziramo u novoj epizodi jadranskog podkasta. A kad ga izgustirate, imate dva dana do NBA, gde takođe obećavamo dobru zabavu! Znanje već ne, za to se snalazite drugde.

Vidimo se!