Košarka

KLADIONIČAR NAPAO NBA ASA U TUNELU: GDE JE MOJIH 1.300 DOLARA?! Potpuni HAOS nakon utakmice u Orlandu, košarkaš ga napao

Autor Mladen Šolak

Poznati američki košarkaš napravio haos ispred svlačionice

Izvor: Profimedia

As Vašington Vizardsa Bredli Bil pod istragom je policije nakon što je "zamahnuo i zakačio po glavi" neimenovanog muškarca pred svlačionicom. Prema pisanju portala "ESPN", Bil je posle poraza u utakmici u Orlandu (112:122) išao ka svlačionici, kada je jedan navijač povikao "Zbog tebe sam izgubio 1.300 dolara!".

Prema policijskom izveštaju, Bil se okrenuo i krenuo ka prijatelju tog čoveka, pa je zamahnuo rukom da uputi udarac, a onda je muškarca zakačio po glavi i srušio mu kačket.

Nakon pregleda snimka sukoba, policija je utvrdila da je Bil rekao da on radi svoj posao, a navijač mu se izvinjavao, objašnjavajući da nije hteo da ga uvredi. Nakon svega, u zvaničnim dokumentima sa uviđaja utvrđeno je da bi Bil mogao da bude gonjen zbog fizičkog napada i da bi optužnica mogla da bude podneta državnom tužilaštvu, ali se to nije dogodilo, bar za sada.

Bredli Bil (29) igra u NBA ligi duže od 10 godina i verovatno je prvi put doživeo ovakav incident na utakmici. Meč Orlando - Vašington odigran je 21. marta, a Bil je ubacio 16 poena, iako ga nije služio šut za tri poena (0/4). Vašington ima skor 32-40 i prvi je ispod crte za ulazak u plej-in.