SJAJAN POTEZ!

DONČIĆEV POTEZ OBIŠAO CEO SVET - KAKO JE OVO USPEO!? Iz drugog ugla je još NEVEROVATNIJE, pogledajte ovu majstoriju!

Autor Nikola Savić

Luka Dončić briljira u poslednjih nekoliko kola u NBA ligi, a njegova asistencija koja je obišla svet izgleda još brutalnije iz drugog ugla.

Izvor: Tweet/Maxwell Silver Hammer

Prva zvezda Dalas Maveriksa Luka Dončić briljira u NBA ligi poenterski ali ne zaostaju ni lucidne asistencije. Tako u utakmici protiv Indijane Pejsers bio igrač utakmice sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija. Nije imao veliku minutažu tokom utakmice, na terenu se zadržao 28 minuta. Ni manji broj minuta nego inače Dončića nije sprečio da napravi neverovatnu asistenciju koja je brzo postala viralna i obišla je svet.

Dončiću je na ovoj utakmici uradio istorijsku stvar. Ljudi koji se bave statistikama su došli do informacije da mu je ovo već 49. utakmica u sezoni a da je ostvario 20/5/5 učinak u najbitnijm statističkim kategorijama. Ovo je Slovencu četvrta ovakva sezona, pa je sam podatak još neverovatniji.

Dalas je trenutno 11. na tabeli zapadne konferencije i vode tešku borbu za plasman u plej-of, do sada su ostvarili 37 pobeda i 39 poraza. Slovenac je ove sezone jedan od najboljih igrača lige i trenutno je peti u trci za MVP titulu, u proseku beleži 32,9 poena, 8,1 asistenciju i 8,6 skokova. Maveriksi se od dolaska Kajrija Irvinga muče da pronađu konstantnu formu i nikako da uđu u dobar ritam, do kraja regularnog dela sezone ostalo je još šest utakmica pa će biti napeto do poslednjeg meča za Dončića i ekipu. Ipak, uz ovakve poteze svog najboljeg igrača Maveriksi mogu da se nadaju prolasku dalje. Pogledajte ovaj potez iz drugog ugla: