SVE JASNO

JOKIĆ NIJE IGRAO I TIME JE REŠIO "MVP DILEMU": Denver bez njega izgleda OČAJNO, razbijeni su kao od šale!

Autor Milutin Vujičić

Denver ne izgleda kao profesionalna košarkaška ekipa bez Nikole Jokića i stoga je jasno da je Srbin zaslužio MVP priznanje.

Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić prethodne noći nije igrao za Denver protiv Nju Orleansa zbog "zatezanja" u listu desne noge, a možda je to bila i najbolja preporuka za MVP priznanje. Denver bez Jokića ne liči na ozbiljan košarkaški tim, neki bi rekli ni na neozbiljan, pošto su se Pelikansi "igrali" sa njima i došli su do prelake pobede, čak iako igraju bez najboljeg košarkaša Zajona Vilijamsona već duže vreme.

Pelikansi su na kraju slavili 107:88, a Nikola Jokić mogao je samo snuždeno sa klupe da posmatra veliki pad svog tima, jednostavno nisu znali šta da rade bez njega na terenu, što je verovatno najvažniji kriterijum za MVP nagradu - koliko jedan tim zavisi od jednog igrača.

Kako su ga odmenili? Džamal Marej je kao lider postigao 21 poen, imao je četiri skoka i sedam asistencija, ali je mnogo promašivao iz igre. Pogodio je šest od 15 šuteva, od toga je imao šest promašenih trojki... Prvi pratilac bio je Brus Braun koji je meč protiv Pelikansa "odradio" vrlo ozbiljno sa 19 poena, dok su po 11 poena dodali Kristijan Braun i Aron Gordon. Treća zvezda Denvera, koja ne sija ni blizu koliko dobija novca, ponovo je odigrala neubedljivo.

Majkl Porter Džunior je u odsustvu Jokića pokazao da nije lider jer je meč završio sa 10 poena i tri skoka, uz šut pet od 15. Promašio je svih sedam šuteva za tri poena, a sa njim na parketu Nagetsi su imali najgori mogući skor od -23 poena razlike. Evidentno je da se na njega ne mogu osloniti u plej-ofu...

Što se tiče Nju Orleansa, oni su imali veliku motivaciju da dobiju meč u Denveru jer se bore za plej-of mesto, pa je "eksplodirao" Brendon Ingram i sa tripl-dablom je vodio svoju ekipu do trijumfa. Sjajni krilni košarkaš je ubacio 31 poena, imao 11 skokova i još 10 asistencija. Prethodne noći gledali smo samo još jedan duel, u kome je takođe "radila metla". Boston je "počistio" Milvoki 140:99 i tako im poslao jasnu poruku pred plej-of.

Džejson Tejtum se "zapalio" sa 40 poena, odmah uz njega bio je Džejlin Braun sa 30, dok iako je Janis Adetokunbo ubacio 24, može se reći da je ovo bila njegova najlošija partija ove sezone. Pogodio je samo 11 od 27 šuteva, a na parketu je proveo svega 25 minuta jer je davno postalo jasno ko će pobediti.